Gazete Vatan Logo

12 'yürekli kadın'a ödül

“Yürekli kadınları” arasında yönetmen Gül Oğuz’la engelli torununu leğenle taşıyan Hadice Şengül de var Foto Galeri için tıklayınız...

İstanbul Kültür Üniversitesi’nin öğrencileri ile öğretim üyelerinin yanı sıra İstanbul’daki devlet ve vakıf üniversitelerinden bini aşkın öğrenci, geçtiğimiz yıl en yürekli bulduğu 12 kadına “Yürekli Kadın-2006” ’ödülü verdi.
İstanbul Kültür Üniversitesi Ataköy Yerleşkesi’nde düzenlenen ödül töreninde Erzurum’un Tekman ilçesinin Yerköy köyünde bedensel engelli dokuz yaşındaki torunu Mahsun’u her sabah okula leğende götürüp getiren Hadice Şengül, en büyük alkışı alan isim oldu.
2006 yılına da özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da işlenen töre cinayetleri damgasını vurdu. Bu alanda ise Silbaştan, Sıla gibi filmlerin yönetmenliğini yapan Gül Oğuz, “Yürekli Kadın-2006” ödülüne değer görüldü. Töre cinayetlerinin Türkiye’nin kanayan ve dinmek bilmeyen yarası olduğunu söyleyen Oğuz, “Bu ödülü ülkemizin özellikle Doğu ve Güneydoğusu’nda kadına uygulanan şiddete direnen kadınlarımız adına alıyorum” dedi.

Üç kadına da onur ödülü
Genç Yönetici ve İşadamları Derneği (GİYAD) Başkanı Pınar Eczacıbaşı, TRT Belgesel Programcısı Banu Avar, Spiker Gülgün Feyman, Manş Denizi’ni 1979 yılında yüzerek geçen Nesrin Olgun Arslan, Everest Tepesi’ne çıkan Eylem Elif Maviş, Yazar Latife Tekin, Yönetmen Gül Oğuz, Piyanist Gülsin Onay, Datça Orman İşletme Şefi Belgin Devecioğlu. Ayrıca sanat tarihçisi Prof. Dr. Nurhan Atasoy, AIDS’le Mücadele Derneği Başkanı Prof. Dr. Melahat Okuyan ve Dünya güzeli Keriman Halis’e ise “Yürekli Kadın Onur Ödülü” verildi.

Haberin Devamı