Gazete Vatan Logo

118 yıllık kilise çanı bodruma atıldı

118 yıllık kilise çanı bodruma atıldı

ANTALYA’nın Kaş İlçesi’ne bağlı Kalkan Mahallesi’nde yaklaşık 20 yıl önce bir okulun deposunda bulunan 118 yıllık kilise çanı, eski belediye binası, yeni Büyükşehir Belediyesi Hizmet Birimi’nin bodrum katında kaderine terk edildi.

Kalkan’da yaşayan Rumların 1924 yılındaki mübadeleden önce kullandığı ’Kalkan Kilisesi’, restore edilerek camiye dönüştürüldü. Kilisenin, üzerinde 1987 yılında yapıldığını belirten yazı bulunan bronz çanı ise Mustafa Kocakaya İlkokulu bodrumuna konuldu. Yaklaşık 20 yıl önce kapanan Kalkan Belediyesi’nin eski Başkanı Şeref Karabağ’ın okula yaptığı ziyaret sırasında depoda bulunan çan, belediyenin bodrum katındaki toplantı salonunun girişine bir demir sehpanın üzerine yerleştirildi. Uzun süre burada kalan tarihi çan, Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet birimi olarak faaliyet gösteren binadaki yerinde duruyor. Çevresinde herhangi bir bilgi notu da bulunmayan tarihi çan, kaderine terk edilmiş vaziyette bekliyor.

Eski Kalkan Belediye Başkanı Şeref Karabağ, çanı Mustafa Kocakaya İlkokulu’nun eğitim yapılmayan eski binasını incelerken çöpler arasında bulduğunu söyledi. Daha sonra çanı okuldan aldırdığını anlatan Karabağ, "Belediyenin toplantı salonunun girişine yaptırdığım bir sehpa üzerine koydurarak yok olmasının önüne geçtim. Sonra orada kalmış. Çan, 1897 yılında yapılmış ve tarihi bir eser" dedi.

Haberin Devamı