Gazete Vatan Logo

11.11.11.11’de nikah masaları dolup taştı

Kocalarımız artık evlilik yıldönümlerimizi asla unutamaz

Yüzyılda bir gerçekleşen 11.11.2011 tarihinde evlenmek isteyen çiftler nikah dairelerine koştu. Taze gelinler, “Özellikle bu gün evlenmek istedik çünkü kocalarımız artık evlilik yıldönümlerimizi asla unutamaz” dedi.

Dünyayı saran 11.11.11 çılgınlığı Türkiye’yi de etkiledi. Yüzyılda bir kere gerçekleşen 11.11.2011 tarihinde evlenmek isteyen bir çok kişi nikah dairelerine akın etti. Nikah dairelerinde normal günlerden 4 kat daha fazla nikah kıyıldı. Bugün doğan çocuklar ise hastane personelleri ve aileleri tarafından en şanslı bebekler ilan edildi.

İlk nikah 11:11’de

Bakırköy Belediyesi Yunus Emre Nikah Salonu’nda normalde günde 3 veya 5 nikah olurken dün 21 nikah kıyıldı. Bakırköy Belediyesi’nde ilk nikah düne özel olarak saat 11:11’de kıyıldı. Küçükçekmece Belediyesi nikah salonunda ise normalde 20 olan nikah sayısı 48’e çıktı. Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek ise dün aralıksız 28 nikah kıydı. Başkan Çelikbilek dün nikahları kıyılan tüm çiftlere bir yıl sonraki evlilik yıldönümümlerinde yemek vereceğini de söyledi. Ancak Rusya’da bir karı-koca ise beklenin aksini yaptı. İnterfaks ajansının haberine göre, uğur getireceği ümidiyle 9.9.1999 tarihinde evlenen çift, Barnaul kentinde dün boşandı.

‘Eşim yıldönümümüzü asla unutamaz’

Dünün şanslı çifti Bakırköy Belediyesi Yunus Emre Nikah Salonu’nda evlenen Gülhan Yumurta ve Celal Tanrıkulu’ydu. Saat tam 11:11’de evlenerek 5 tane 11’i yakalayan çift “Bugün Gülhan’ın doğumgünü. İki yıl önce yine Kasım ayında tanışmıştık. Yüz yılda bir geliyor diye bugünü seçtik. Düğünü daha sonra yapacağız” dedi. Türkiye genelinde de evlendirme daireleri çok yoğundu.

“Bugün doğar mı dedim?”

Bakırköy Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 26 yaşındaki Havva Dağdelen ismini Berkecan koyacaklarını söylediği bebeği için, “Babası çok şaşkın, böyle özel bir tarihte doğduğu aklına bile gelmedi. Ancak ben bugün doğabilir diye hep düşünüyordum. İnşallah doğduğu gün kadar özel ve şanslı bir hayatı olur” dedi. Aynı hastanede sabah 07:38’de doğan Umut Ekin bebeğin hemşire olan annesi Suriye Evin (34) bebeğin sezaryanla dünyaya geldiğini ancak bunu özel planlamadıklarını söyledi.

Haberin Devamı