Gazete Vatan Logo

100 milyar TL’lik yatırım ‘Cazibe’si

Cazibe Merkezleri Programı’nın çok güzel bir teşvik uygulaması olduğunu belirten Limak Holding’in patronu Nihat Özdemir, “Yaklaşık 100 milyarlık yatırım yapacak yatırımcı şu anda bununla ilgili kararları bekliyor” dedi

100 milyar TL’lik yatırım ‘Cazibe’si

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) 39. Girişim ve İş Dünyası Konseyi, Diyarbakır Sanayici ve İş İnsanları Derneği (DİSİAD) ev sahipliğinde Diyarbakır’da gerçekleştirildi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Gıda Tarım ve Hayvancılık eski Bakanı Mehdi Eker, Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Kadooğlu, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik, DOGÜNSİFED Yönetim Kurulu Başkanı Şahismail Bedirhanoğlu ve DİSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Burç Baysal’ın açılışını yaptığı konsey; üye federasyon ve derneklerin yöneticileri ile bölge iş insanlarından büyük ilgi gördü. Konsey toplantısında TÜRKONFED üyeleri arasında etkin bir işbirliği kurulmasını amaçlayan “Ticaret Köprüsü Görüşmeleri” de yapıldı.

İnanılmaz müracaat var

Konseye katılan Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, “İnanıyorum ki çok kısa bir zaman içerisinde cazibe merkezleri vasıtasıyla bu bölgemizin en büyük sorunu olan işsizlik sorununa projeler vasıtasıyla önemli ölçüde destek olacağız ve işsizlik oranını mümkün mertebe aşağı düşüreceğiz” dedi.

Haberin Devamı

Şu anda 8 hidroelektrik santralleri olduğunu, bunların çoğunun Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde bulunduğunu kaydeden Özdemir,

“50 binin üzerinde çalışanımız var, istiyorum ki bu 60 bin olsun. Ama Doğu ve Güneydoğu Anadolu benim için hepsinden farklıdır” diye konuştu.

Cazibe Merkezleri Programı’nın çok güzel bir teşvik uygulaması olduğunu belirten Özdemir, çok uzun zamandır iş hayatı içerisinde böyle güzel, yatırımı destekleyici bir teşvik paketi görmediğini dile getirdi. Teşvik paketine 23 ilde inanılmaz derecede bir müracaat olduğunu vurgulayan Özdemir, şunları söyledi: “Yaklaşık 100 milyarlık yatırım yapacak yatırımcı şu anda kararları beklemekte ve yatırımlar için elinden geleni yapmaktadır.”

39 bin kişiye istihdam olur

KONSEYDE konuşan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Cazibe Merkezleri Programı’na değindi. Tüfenkci, Diyarbakır’ın programda yer almasının çok önemli olduğunu, 376 yatırımcının kentte yatırım yapmak için başvuruda bulunduğunu bildirdi. Tüfenkci, en kısa zamanda Kalkınma Bakanlığı’nın bu müracaatları değerlenmesi ve bunların yatırıma dönüşmesi temennisinde bulundu.

Haberin Devamı

Bu başvurular yatırıma dönüştüğünde yaklaşık 38 bin yeni istihdam yaratılacağını belirten Tüfenkci, yatırımların oluşturacağı yan sanayi de dikkate alındığında bölgenin farklı bir şekle kavuşacağını ifade etti.

İş dünyasına ‘Gelin bu bölgeye yatırım yapın’ dediklerinde ilk şartlarının güvenlik olduğunu belirten Tüfenkci, güvenliği sağlayamayan devletin, devlet olmayacağını dile getirdi. Tüfenkci, “Güvenliğin bu bölgeler ve Türkiye için ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Türkiye bir yandan PKK, bir yandan DEAŞ, bir yandan FETÖ terör örgütü ile mücadele ederken bir taraftan da Türkiye’yi büyütmeye gayret gösteriyor. Her alanda Türkiye büyüyor, büyümeye de devam ediyor” diye konuştu.