Gazete Vatan Logo

10 yılda bir Artvin nüfusu kadar insan trafik kurbanı

TBMM Bayındırlık Komisyonu Sözcüsü Ilıcalı, “Son istatistiklere göre trafik kazaları nedeniyle günde 20’den fazla kişi, bir yılda ise 7 bin 400’ün üzerinde vatandaşımız hayatını kaybediyor” dedi

10 yılda bir Artvin nüfusu kadar insan trafik kurbanı

TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Sözcüsü Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, “Son istatistiklere göre trafik kazaları nedeniyle günde 20’den fazla kişi, bir yılda ise 7 bin 400’ün üzerinde vatandaşımız hayatını kaybediyor” dedi.

AK Parti Erzurum Milletvekili de olan Ilıcalı, Uluslararası Karayolu Trafik Güvenliği Günü ve Karayolu Trafik Haftası’na işaret ederek, kendisinin de yıllar önce trafik kazasında anne ve babası ile bazı yakınlarını kaybettiğini hatırlattı. Trafik güvenliği konusunda 35 yıldır araştırma ve çalışma yapan bir akademisyen olduğunu anlatan Ilıcalı, trafik kazalarında insan hatasının yüzde 98 olduğuna dikkati çekti. Sürücülerin trafikte çok dikkatli olmasını isteyen Ilıcalı, “Kazalarda sadece sürücülerin hatası yüzde 70’den fazla. Kaza tespit raporlarını incelediğimizde kaybettiğimiz insanların yüzde 50’si aşırı hızdan. Yani saatte 110 kilometrelik hızla bir cisme çarpmak 15’inci kattan atlamak demek. Bir insan normalde 15’inci kattan atlayamaz ama gaz pedalına, sonunu düşünmeden basabiliyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

Sümeyra miting dönüşü öldü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kayseri mitinginden dönen ailenin içinde bulunduğu hafif ticari araç, kum fırtınası sebebiyle kontrolden çıkarak şarampole yuvarlandı. 2 kişinin öldüğü, 6 kişinin de yaralandığı kazada, 14 yaşındaki Sümeyra Nur Kepenek de hayatını kaybetti.

- Antalya’nın Aksu ilçesi yakınlarında, yolcu otobüsü ile otomobil, henüz bilinmeyen nedenle çarpıştı. Turhan Avşar’ın yaralandığı kazada, eşi Ayşe ve oğlu Harun Avşar yaşamını yitirdi.

- Kocaeli’nin Çayırova, Darıca ve Körfez ilçelerinde meydana gelen 3 kazada 3 kişi hayatını kaybetti 5 kişi yaralandı. Yine Kocaeli’re yolun karşısına geçmeye çalışan 5 yaşındaki Raif Demirel otomobilin çarpması sonucu yaşamını yitirdi.

Düğünden kazaya

- Kırkareli’de farklı düğünlerden gelenlerin içinde bulunduğu otomobiller, kafa kafaya çarpıştı. Kazada, 3 kişi öldü, 5 kişi de yaralandı. Ortalığın savaş alanına döndüğü kazada, düğün sevinci yasa dönüştü.

- Bursa’da otomobille TIR’ın çarpıştığı kazada, 3 kişi yaşamını yitirdi, 3 kişi de yaralandı. Kazanın ardından kaçan tır şoförünün yakalanması için çalışma başlatıldı.

Haberin Devamı

- İzmir’in Aliağa ilçesinde, otomobille elektrikli bisikletin çarpışması sonucu baba öldü, oğlu yaralandı.

- Manisa’nın Soma ilçesinde traktörün altında kalan sürücü yaşamını yitirdi.

- Manisa’nın Akhisar ilçesinde motosikletin menfeze düştü. Bir kişi öldü, bir kişi yaralandı.

- Öte yandan Denizli’de turistleri taşıyan otobüs devrildi, 17 kişi yaralandı. Kaza yerine çok sayıda sağlık, itfaiye ve polis ekibi sevk edildi.

Kullandığı aracın altında kalıp öldü

Kocaeli’nin Darıca ilçesindeki kaza saat 02.00 sıralarında, Darıca Tuzla Caddesi’nde meydana geldi. Bir yakınlarının kına gecesinden dönen Esen Beşkaya yönetimindeki 34 GP 4372 plakalı otomobilin direksiyon kontrolünü yitirdi. Kaldırıma çarpan otomobilden fırlayan Enes Beşkaya, aracın altında kalırken, arkadaşları Ö.Y. (18) ile M.G. (20) yaralandı. 112 Acil ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Darıca Farabi Devlet Hastanesine kaldırılan Enes Beşkaya, yapılan tüm müdahalelere rağmen sabaha karşı hayatını kaybetti. Gebze Fatih Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Ö.Y. ve M.G. ise tedavilerinin ardından taburcu oldu. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Haberin Devamı