Gazete Vatan Logo

10 bin liralık teşvik Pazartesi başlıyor

Maliye Bakanı Naci Ağbal, hurdaya ayrılacak araçlar için Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) teşviki uygulamasını yönlendirecek tebliği hazırladıklarını belirterek, “Ekonomi Bakanlığımızla birlikte hazırladığımız tebliğ, 11 Haziran Pazartesi günü Resmi Gazete’de yayımlanacak ve uygulama başlayacak” dedi.

10 bin liralık teşvik Pazartesi başlıyor

Ağbal, kamuoyunda “hurda araç teşviği” diye bilinen ÖTV indirimi uygulamasından, 16 ve daha büyük yaştaki otomobil, arazi taşıtı, panelvan, kamyon, kamyonet, otobüs ve minibüs türü araçlarını hurdaya ayıran veya ihraç edenlerin yararlanacağını söyledi.

Naci Ağbal, 16 ve daha büyük yaştaki otomobillerini hurdaya çıkaranların, yeni araç almaları halinde ÖTV’yi 10 bin lira daha az ödeyeceğini aktararak, uygulamanın 2019 sonuna kadar devam edeceğini ifade etti. Ağbal, hurdaya ayrılan aracın motor silindir hacminin önemli olmadığını ancak yeni alınacak otomobilin motorunun 1600 cc’yi geçmemesi gerektiğini ifade etti.

Düzenlemenin, otomotiv piyasasına hareketlilik getireceğini vurgulayan Ağbal, “Hem vatandaşımız, hem otomobil bayileri, hem de artan satışlar nedeniyle devlet kazanacak” diye konuştu.

ÖTV indirimi fiyata göre değişecek

- Vergisiz fiyatı 46 bin liranın altında teşvik tutarı 10 bin lira.

- Vergisiz fiyatı 46 bin ila 80 bin lira arasında 8 bin lira.

- Vergisiz fiyatı 80 bin lirayı aşıyorsa 3 bin lira.

Haberin Devamı