Gazete Vatan Logo

1 Milyon dolarlık baklava ihracatına kuş gribi gölgesi

Yunanlıların Türk baklavası tutkusu, kuş gribiyle sekteye uğradı. Güllüoğlu'nun Atina şubesinde satışlar yüzde 20 düştü. 1 milyon dolarlık ihracat da tehlikede

Türkiye'deki kuş gribi vakaları komşuyu da korkuttu. "Türkiye'den geliyor" endişesiyle Yunanistan'da baklava satışları yüzde 20 düştü. Karaköy Güllüoğlu'nun Atina'daki mağazasının ortağı Aris Prodromidis, "Türkiye'de kuş gribinden kaynaklanan ölüm olayları nedeniyle satışlarımız yüzde 20 düştü" dedi. Sadece baklavada değil, Türkiye'den gelen her türlü gıda ürününün satışında 'ister istemez' bir düşüş yaşandığına dikkat çeken Prodromidis,
"İnsanlar bizim güvenilir bir firma olduğumuzu bildiği ve yeni ölüm vakası yaşanmadığı için birkaç gündür sadece yüzde 10'luk bir azalma var" dedi.

Karaköy'deki Güllüoğlu Baklavacısı' nın sahibi Nadir Güllü ise Yunanistan'a l milyon dolarlık ihracatlarının olduğunu belirterek, "Bize bir hafta beklememizi söylediler. Şimdilik ihracatı durdurma söz konusu değil. Ama Türkiye'deki satışlarımızda yüzde 10'luk bir gerileme var" diye konuştu.

Yumurtalar Hollanda' dan
Güllü, baklavada kullanılan yumurtanın binde bir oranında olduğunu vurgulayarak, "Biz 5 yıldır Hollanda'dan pastörize yumurta ithal ediyoruz. Baklavalar 160 derecede pişiyor ve üzerine 110 derecede kaynatılmış şerbet dökülüyor. Bu konudaki endişeler yersiz" dedi.

Haberin Devamı