Gazete Vatan Logo

1.7 milyon liralık saat sahibini arıyor

İsviçreli saat markası Ulysse Nardin, dünyadaki 20’nci butiğini İstanbul’da açtı. Açılışına özel 700 bin İsviçre Frangı fiyatı olan Alexander the Great adı verilen özel saat de görücüye çıktı

Dünyanın önde gelen lüks saat markalarından İsviçreli Ulysse Nardin, dünyadaki 20’nci butiğini İstanbul’da açtı. Nişantaşı’ndaki butik; markanın 168 yıllık deniz tutkusundan yola çıkarak Turmepa Deniz Temiz Derneği ile iş birliği yaptı ve denizlerden toplanan pet şişeler ile oluşturulan bir balık enstalasyonu sergiledi.

Ayrıcalıklı bir pazar

Türkiye’de Şark Saat ile tüketiciye ulaşan Ulysse Nardin’in açılışına özel 700 bin İsviçre Frangı fiyatı olan Alexander The Great adı verilen özel saat de görücüye çıktı.

Açılış için Türkiye’ye gelen Ulysse Nardin SA’nın CEO’su Patrik P. Hoffmann, Türkiye’nin kendileri için önemli ve potansiyeli yüksek bir pazar olduğunu söyledi. Türk tüketicisinin el işi ve özel saatten anladığını kaydeden Hoffmann, “Bizim markamız deniz temalı bir marka. Türkiye de etrafı denizlerle çevrili bir ülke. Dolayısıyla bizim için ayrıcalıklı bir pazar. Ayrıca Türk tüketicisi el işçiliğinden iyi anlıyor. Bunlar bir araya geldiği için de pazarda başarıya ulaştık” dedi.

Türkiye’nin kısa sürede en başarılı oldukları 10 pazar arasına girdiğini belirten Patrik P. Hoffmann, bu nedenle dünyadaki 20’nci butiklerini İstanbul’da açtıklarını vurguladı.

Haberin Devamı

Açtıkları butiğin Türkiye’deki ilk adımları olduğunu söyleyen Patrik P. Hoffmann, “Bundan sonra da kalite ve servis gibi alanlardaki farkımızı göstereceğiz. Türkiye için Voyage Bleu ve Savarona isimli modeller üretmiştik. Bundan sonra da yeni modeller planlayacağız” diye konuştu.

% 50’si yabancıdan

Türkiye’deki satışlarında Rusya ve Türki Cumhuriyetler’den gelen turistlerin önemli payı olduğunu da dile getiren Hoffmann, satışlarının yarısının bu ülkelerden gelen turistlere yapıldığını anlattı.

Hedef yüzde 10’unu satmak

ŞARK Saat’in Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Eliaçık da 15 yıla yakın bir süredir Ulysse Nardin ile çalıştıklarını anlattı. Markanın yılda 25 bin saat ürettiğini, bunun yüzde 10’unun Türkiye’de satmayı hedeflediklerini kaydeden Eliaçık, şöyle konuştu: “Ulysse Nardin’in fiyatı 5 bin ile 100 bin İsviçre Frangı arasında değişen saatlerini tüketiciyle buluşturuyoruz. Türk saat severler en fazla fiyatı 10-15 bin İsviçre Frangı arasında değişen modelleri tercih ediyor.”

Haberin Devamı

Büyük İskender anısına...

Alexander The Great, Ulysse Nardin’in sınırlı sayıda ürettiği saatlerden... Tamamen el işçiliği olan saate tarihe adını yazdıran Büyük İskender tasvir edilmiş. Gövdesi kara elmas olan saatin üzerindeki 4 adet gong; mi, do, re ve sol seslerine sahip. Kayışı timsah derisi olan saat 30 metreye kadar suya dayanıklı...