Gazete Vatan Logo

'Zekeriya Öz'e kırgınım'

SCİENTOLOG Tarikatı'nın eski üyesi olduğu öne sürülen Ergenekon Ana Davası'nın tutuksuz sanıklarından İhsan Göktaş ifadesinin ardından Cumhuriyet Savcıları Mehmet Ali Pekgüzel ve Nihat Taşkın tarafından yöneltilen soruları yanıtladı. Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ali Pekgüzel'in sorduğu bir soru üzerine Nuri Vardarbaşı tarafından tehdit edildiğini öne süren İhsan Göktaş, "Kendisini Başbakan'ın bacanağı olarak tanıtıp beni ölümle tehdit etti. Şikayetçi olmak için karakola gittim ancak Nuri Vardarbaşı'nın adını söylediğimde beni karakoldan kovdular. Nuri Vardarbaşı'nın beni tehdit etmesi ve Kuvayi Milliye Derneği ile ilgili Savcı Zekeriya Öz'e çok detaylı bilgiler anlattım. Ancak Zekeriya Öz, beni ciddiye almadı. Bu nedenle Zekeriya Öz'e çok kırgınım" dedi.

DEMİR KAPILAR ARKASINDA TOPLANTI YAPIYORLARDI

Kuvayi Milliye Derneği'ne gelen MİT ve JİTEM elemanlarının kimliklerini bilmediğini belirten İhsan Göktaş, "Dernekte onlara kimliklerini soracak bir konumum yoktu. Hüseyin Görüm kendisinin bazen MİT'ten bazen de JİTEM'den olduğunu söylüyordu. Hüseyin Görüm, baştan beri benden şüpheleniyordu ama etrafına da beni 'adamım' diye tanıtıyordu. Derneğe garip tavırlı insanlar geliyordu. Ama demir kapıların arkasında yapılan toplantılara beni almıyorladı" diye konuştu.

SCİENTOLOGY TARİKATI BENİ ÖLDÜRMEK İSTEDİ

Scientology tarikatının üyeleri tarafından öldürülmek istendiğini iddia eden İhsan Göktaş çapraz sorgusunda Scientology tarikatı hakkında şunları anlattı:

"Fethullah Gülen grubu ile ABD'de işbirliği yapan Scientology tarikatının Türkiye'de deşifre edilmesi döneminde Eyüp yolu üzerinde silahlı saldırıya uğradım. Amaçları bu bilgiler basına yansımadan önce benim toprağın altında olmamdı. Scientology tarikatı peşimde olduğu için 3 yıl önce Türkiye'de koruma talebinde bulundum. Ancak koruma verilmedi. Korumam olmadığı için Türkiye'de adresimi kasıtlı olarak bildirmiyordum. Örgüt beni hemen bulur. Yoksa hukuktan kaçtığım için değil. Scientology tarikatı Türkiye'de tam olarak algılanamamış çok büyük bir örgüt. Scientology tarikatı belli bir insanın etrafında çok ağır kumpaslar kurar. Normal bir insan bunun altından kalkamaz."

Türkiye'de kamuoyunda saygın olan kişilerle bir araya gelerek Scientology Tarikatı'nın Hıristiyanlıkla alakalı bir tarikat olmadığını kamuoyuna aktarmak istediğini belirten İhsan Göktaş bu nedenle Türkiye'de bu konuya bilirkişilik yapacak saygın kişilerle görüşmek istediğini söyledi.

TARİKATI KAMUOYUNA ANLATMAK İSTEDİM

Eyüp Jandarma Karakolu'nda kendisini jandarma istihbarat olarak tanıtan Yavuz isimli şahısla tanıştığını ifade eden İhsan Göktaş, "Yavuz, bana Sevgi Erenerol'un telefon numarasını verdi. Scientology Tarikatı'nın iç yüzünü ortaya çıkartmak için Diyanet'e gitmek olmazdı. Sevgi Erenerol'un Hıristiyan olduğunu bildiğim için kendisi ile görüşmek istedim. O dönemde Sevgi Erenerol ile kısa bir görüşme yaptım. Olayın hukuki boyutunu konuşmak ve eski eşimden boşanmak için Kemal Kerinçsiz ile görüştüm ancak Kemal Kerinçsiz çok yoğun olduğunu belirterek beni başka bir avukata yönlendirdi" dedi.

Ergenekon Ana Davası'nın tutuklu sanığı Emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ü basından tanıdığını şahsen tanımadığını belirten İhsan Göktaş, kendisinden ele geçirilen belgelerde ismi geçen Vural Küçük'ün ise kendisinden para almaya çalışan çok yaşlı bir insan olduğunu öne sürdü.

Türkiye'de sabit bir adresi bulunmadığı için hakim ve savcıların gözünde kötü bir imajının olduğunu fark ettiğini anlatan İhsan Göktaş, ikamet ve kendi adına kayıtlı telefon numarası aldığını söyledi.

Savcıların sorularının ardından söz alan tutuklu sanıklardan Hüseyin Görüm ise ifadesinde kendisine yönelik ithamlarda bulunan İhsan Göktaş'ın 'iblis' olduğunu söyleyerek soru sormak istedi. İhsan Göktaş ise Hüseyin Görüm'ün sorularını muhatap almadığını beliterek yanıtlamadı.

Haberin Devamı