Gazete Vatan Logo

"Yüzen saray" vaftiz edildi

Amerikan Oceania Cruises firmasının filosuna kattığı "M/S NAUTİCA" adlı gemi için İstanbul'da düzenlenen törene üç dinin temsilcileri katıldı

Amerika'nın dünyaca ünlü deniz turizm şirketi Ocenia Cruises, İstanbul Salıpazarı Limanı'ndan 3. lüks yolcu gemisi (kruvaziyer) ile turist taşımaya başladı. Türk limanlarına Insignia ve Regetta kruvaziyerleriyle gelen firma, üçüncü kruvaziyeri "M/S Nautica"nm filosuna katılması şerefine Salıpazarı Limanı'nda bir tören düzenlendi. Törene Ulaştırma Bakanı Binalı Yıldırım, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkam Kadir Topbaş, Ocenia Cruises Yönetim Kurulu Başkam Joseph A. Watters, şirketin CEO'su Frank Del Rio'nun yanı sıra yolcular da katıldı. Gemi ilk seferine istanbul'dan başladı.

"Gurur vesilesi oldu"

Törende konuşan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, dünyada insanları biraraya getirmenin birkaç yolu bulunduğunu, bunlardan en güzelinin ise turizm olduğunu söyledi. Oceania Cruises CEO'su Frank del Rio ise İstanbul'da bu töreni gerçekleştirmenin kendileri için bir gurur vesilesi olduğunu söyledi. Konuşmaların ardından Şişli Müftüsü Recep Öztürk, Haham Mendy Cbitrik ve Papaz Anton Bulai, gemi için dini merasim gerçekleştirdi. Daha sonra geminin vaftiz annesi Fana Holtz, ipi çekerek şampanya şişesini gemide parçaladı.

Haberin Devamı