Gazete Vatan Logo

'Yine aynı kıyafetle her zaman olduğumuz yerdeyiz'

Mahkemede hakimin etek boyuna tepki göstermesi ile gündeme gelen avukat Tuğçe Çetin, bugün adliyeye aynı kıyafetle gitti ve sosyal medya hesabından 'Yine aynı kıyafetle her zaman olduğumuz yerdeyiz' paylaşımı yaptı.

'Yine aynı kıyafetle her zaman olduğumuz yerdeyiz'

İstanbul Anadolu 2. İş Mahkemesi'nde hakim Mehmet Yoylu avukat Tuğçe Çetin'e etek boyu ile ilgili soru sormuş ve duruşmada tartışma yaşanmıştı. Bu olay büyük tepki çekmiş hakim hakkında soruşturma başlatılarak görevden alınmıştı.

Avukat Tuğçe Çetin, bugün adliyeye aynı kıyafetle gitti. Sosyal medya hesabından fotoğrafını paylaşan Çetin, "Yine aynı kıyafetle, her zaman olduğumuz yerdeyiz" dedi.

İstanbul'da duruşma sırasında yaşanan olay, duruşma tutanağına da yansımıştı. Tutanağa göre, İstanbul Anadolu 2. İş Mahkemesi hakimi, mini etek giyen avukatın bu kıyafetinin avukatlık hukukuna ve örfe aykırı olduğunu öne sürerek, konuyu taraf avukatlarına sordu. Salonda bulunan diğer avukatların etek boyunun avukatlık hukuk ve örfüne uygun olduğunu belirtmesi üzerine Mahkeme Yazı İşleri Müdürü huzura çağrılarak, baro başkanlığına bildirilmesi için avukatın etek boyunun cep telefonuyla çekilmesi istendi.Avukatın, etek boyunun fotoğrafının çekilmesine izin vermemesi üzerine, tutanak tutularak duruşmaya devam edilmişti.

Haberin Devamı