Gazete Vatan Logo

‘Yaz tatili’nde vatani görev!

Bakan Akar, her meslek grubuna uygun askerlik sistemi üzerinde çalışma yapıldığını açıkladı, “Yurt dışındaki akademisyenler, öğretmenler, sporcular için askerlik hizmetini yaz tatillerine denk getirelim diyoruz” diye de örnek verdi

‘Yaz tatili’nde vatani görev!

Anadolu Ajansı’nın Editör Masası programına konuk olan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, yeni bir askerlik sistemi üzerinde çalışıldığını açıkladı. “Herkesin en uygun zamanda askerlik yapmasını umuyorum” diyen Akar, şu bilgileri verdi:

Her mesleğe uygun...

Çalışmamızı bitirmek üzereyiz. Burada öğretmen, hakim, doktor, akademisyen, sporcu arkadaşlarımız, gençlerimiz var. Bunların kendi meşguliyetlerini de dikkate alarak, onu da hesaba katarak en iyi, optimal çözüm ne olabilir. Çalışmamızı çok kısa bir süre sonra Sayın Cumhurbaşkanımıza takdim edeceğiz. Diliyorum yakın bir gelecekte yürürlüğe sokacağız.

Çalışmaları aksamasın

Bir taraftan biz gençlerimize askerlik bilgi ve tecrübesini kazandırırken diğer taraftan onların yaptığı meslek gruplarındaki çalışmalarının olumsuz etkilenmesini engellemektir. Öyle bir çözüm geliştirelim ki hem askerlik hizmetini yapabilsinler hem de kendi mesleklerindeki çalışmalarını aksatmadan sürdürebilsinler. Örneğin, yurt dışında okuyan, yurt dışında çalışan bir akademisyen eğer askerlik hizmetini yapmak istiyorsa biz o zaman bunları onların yaz tatillerine bunu denk getirelim diyoruz. Orada onlara bir zaman ayıralım diyoruz. Oradaki çalışması da herhangi bir şekilde sekteye uğramasın. Önemli olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin milli güç unsurlarının en etkin şekilde kullanılabilmesi, mesele bu.

Haberin Devamı

Bedelliye 672 bin başvuru

Hulusi Akar, bedelli askerlik başvurularıyla ilgili şunları söyledi: Şu ana kadar 672 bin 306 gencimiz e-devlet üzerinden bedelli askerlik müracaatlarını gerçekleştirdi. Dekontlarını askerlik şubelerine teslim edenlerin sayısı bugün itibariyle 377 bin 410.

‘İkinci bir tacize asla izin vermeyiz!’

Akdeniz’de sismik arama yapan Türk gemisinin yunan tacizine uğramasının ardından bölgedeki güvenlik önlemleri artırılmıştı. Milli Savunma Bakanı Akar, “Savaş gemilerimiz gerekli korumayı sağlıyor, yeni bir tacize asla müsaade etmeyeceğiz” dedi. Barbaros, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı fırkateynler, korvetler, hücümbotlar ve denizaltıların korumasında araştırmalarını sürdürüyor.

Haberin Devamı

Yunan gemisi uzaktan izliyor

Gemimizi taciz eden Yunanistan’a ait fırkateynin hareket alanı Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na ait unsurlarca kısıtlandı. Yunanistan fırkateyni, ‘Barbaros Hayrettin Paşa’ gemisini uzaktan izlemekle yetiniyor.

Ateşkes ihlali yüzde 90 azaldı

Bakan Akar, İdlib’deki sürece ilişkin şu bilgileri verdi: İdlib’de 15-20 kilometrelik koridorda, ağır silahlar ve radikal unsurların büyük bölümü çekildi. Ateşkes ihlalleri yüzde 90 oranında azaldı. Terör koridoruna izin vermeyeceğiz.

Yunanistan geri adım attı

Yunanistan Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Aleksis Çipras, ülkesinin bazı bölgelerinde karasularının 6 milden 12 mile çıkarmasına ilişkin hazırlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamelerini durdurdu. Çipras’ın bu konunun yasa tasarısı olarak meclise getirilmesini ve diğer partilerle tartışılmasını kararlaştırdığı ifade edildi. Çipras’ın ayrıca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın daveti üzerine İstanbul ziyaretine ilişkin hazırlıkların yapılması talimatını verdiği belirtildi.

Haberin Devamı