Gazete Vatan Logo

‘YAŞ’ta olması gerekiyordu!'

Balyoz'da temyiz duruşmalarına devam edildi

Yargıtay’da savunma yapan YAŞ üyesi Org. Balanlı’nın avukatı “müvekkilimin Hava Kuvvetleri Komutanlığı engellendi” dedi.

Balyoz davasının, Yargıtay 9. Ceza Dairesindeki temyiz duruşmasına dün devam edildi. Mahkeme Başkanı Ekrem Ertuğrul, 7 Ağustos Çarşamba öğleden sonra başlayacak Ramazan Bayramı tatili nedeniyle oturumlara 12 Ağustos Pazartesi gününe kadar ara verileceğini, oturumun 12 Ağustos’ta mevcut sıralamaya göre devam edeceğini belirterek, dünkü oturumu açtı.

Balyoz soruşturmasında tutuklanan ve darbeye teşebbüs etmek iddiasıyla 18 yıl hapse mahkum edilen sadece YAŞ üyesi Orgeneral Bilgin Balanlı’nın da aralarında olduğu bir kısım sanığın avukatlığını yapan İlkay Sezer savunma yaptı. TSK’daki 300 civarında bulunan general ve amiralin 60’ının tutuklu olduğunu belirten Sezer şunları söyledi: “TSK’nın general ve amiral sayısının yüzde 20’si tutuklandı. Deniz Kuvvetleri açısından 52 amiralinden 26’sı tutuklandı. Bu davada TSK, 1. Ordu komutanlığı tutukludur. Dünya siyasi tarihinde örneği olmayan bir dönemden geçiyoruz. Öyle bir döneme geldik ki, asker potansiyel suçlu oldu. Yolda görseler tutuklayacaklar. Şu an YAŞ toplantısında olması gereken ancak maalesef cezaevinde tutuklu olan, tutuklandığı dönemde Türk Hava Kuvvetlerinin en kıdemli subayı olan Bilgin Balanlı, asılsız iddialarla 18 yıl hapisle cezalandırıldı. Müvekkilimin teammüllere göre 2011 YAŞ sonrası Hava Kuvvetleri Komutanlığına atanması beklenirken, bugün burada yargılanıyor olması, ne derece telafisi mümkün olmayan zararlara maruz kaldığının en açık özetidir. 44 yıllık mesleki onuru olan ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı engellenmiş olan müvekkilimin yaşadıklarını kim telafi edebilir?”

Davanın nazar boncuğu

Sanık Ömer Faruk Ağa Yarman’ın avukatı, müvekkilinin kendi deyimiyle “davanın nazar boncuğu” tek sivil sanık olduğunu söyledi ve “Kesin olmayan delillerle müvekkilime ceza verilmesi benim adalet hissimi zedeliyor” dedi.

Haberin Devamı