Gazete Vatan Logo

‘Ya sabır!’ çektirdi!

FSM’de önceki gece bir iş makinesi tek başına çalışma yapıyordu. Sürücüler bu tabloya tepki gösterdi.

FSM ve Haliç köprülerinde önceki gün başlayan bakım ve onarım çalışması İstanbulluları çileden çıkardı. Yollarda on binlerce araç adım adım ilerlerken, Karayolları’nın köprüde gece tek iş makinesiyle çalışması isyan ettirdi. Tepki üzerine sayı 6’ya çıkarıldı.

İSTANBUL’da, Fatih Sultan Mehmet (FSM) ve Haliç köprülerinde önceki gün başlayan ve 3 ay sürecek bakım onarım çalışmaları mega kendi yaşanmaz hale getirdi. İstanbullular ilk gün olduğu gibi dün de saatlerce trafikte çile çekti. Yollarda on binlerce araç adım adım ilerlerken köprü üzerinde bir iş makinesi ile üç beş işçinin çalışması büyük tepki çekti. Önceki gece saat 02.00 sıralarında da durum farklı değildi. Saatlerce köprünün tadilatı için iki işçinin çalıştığını VATAN görüntüledi. Asfalt kırma makinesinde 1 kepçe operatörü ve başka bir işçi gece boyu tek çalıştı. İki iş makinesini ise kullanan operatör yoktu. Gece saatlerinde bile trafik kuyruğunda çile dolduran İstanbullular, köprüdeki bu akıl almaz tabloya sert tepki gösterdi.

Sayı 6’ya çıkarıldı

Yollardaki müthiş yoğunluk ve toplu taşımanın yetersiz kalması eleştirileri de beraberinde getirdi. Özellikle sosyal medyada köprüdeki bakım onarım çalışmalarını eleştiren yorumlar dikkat çekti. Bakım ve onarım işini üstlenen Karayolları dün gelen tepkiler üzerine Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’ndeki iş makinası sayısını 6’ya çıkardı. Karayolları Bölge Müdürlüğü Trafik Güvenliği Başmühendisi Engin Bayram, çalışmaların yeni başladığını belirtirken, “Bu iş bir organizasyon meselesidir. Yapılan herşey planlanmış bir çalışmanın ürünü. Hazırlık aşaması daha sürüyor. Üç dört gün sonra işin şekli de değişecek. Çalışmalar aşama aşama gidiyor. Aynı anda köprü üzerinde 300-500 kişi de bulundurulur ama bu görüntüden başka bir anlam ifade etmez. İnsanlar köprüde üç kişi çalışıyor diye tepki gösteriyor ama herşey planlı bir şekilde gidiyor, tepkiler geliyor diye herkesi aynı anda orada bulunduramayız. İşlemlerin hepsi birbirine bağlı olarak yürüyor. O nedenle bir ekibin işi bitmeden başka bir ekibin köprüye çıkması uygun değil” diye konuştu.

Nem molası

Öte yandan Haliç Köprüsü’nde önceki gün 05.00’de başlayan çalışmalara geçe ara verildi. Köprü üzerinde eski asfaltın kazınması işlemi yapılırken yetkililer kazınan asfaltın yerine önce kum atılacağını arkasından asfalt döküleceğini belirtti., Ama kum dökme işlemi nemli havada asfaltın tutmayacağı gerekçesiyle yapılmadı. Yetkililer yapılan çalışmanın nem görmemesi gerektiğini belirtirken, uygulanacak asfaltın gündüz yapılmasının zorunlu olduğunu belirttiler.

‘İstanbul’u terk edin’

Karayolları Genel Müdürü Cahit Turhan, çalışmaların zorunlu olduğunu belirtirken, bu süreçten etkilenmek istemeyen İstanbullulara kent dışına çıkmalarını tavsiye etti. Çalışmaların üç ay gibi uzun sürmesi konusundaki eleştirilere yanıt veren Turhan, “Çok da hızlı yapmak istemiyoruz. Çünkü tadilat yapılan şerit tabliyenin nem ve sudan etkilenmemesi gerekiyor. Uzun süre yağış altında kalırsa yapılan çalışma faydasız olur” dedi. elden geçirilen çelik malzemelerde yapılan kumlama ve temizleme çalışmalarının zaman aldığını vurglayan Turhan, “Söktüğümüz malzemeleri hemen yerine koyamayız çünkü önce çeliğin pürüzlendirilmesi gerikiyor” diye konuştu. Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprülerinin “dünyanın en iyi bakımı yapılan köprüleri” olduğunu söyleyen Turhan, çalışmalarının dört faz halinde süreceğini ve tadilatın ikişer şeritte yürütüleceğini bu süreçte de diğer 6 şeridin devamlı hizmette olacağını belirtti.

Haberin Devamı