Gazete Vatan Logo

'Vahşet davası'nda kan donduran karar!

Bağcılar’da 3 yaşındaki oğlu İzzet Köklü’yü döverek öldürdükten sonra alüminyum folyoya sararak çantaya koyup 2 gün balkonda beklettiği; ardından taşındıkları Bursa’da hafriyat döküm alanına gömdüğü iddia edilen baba Oğuz Köklü delil yetersizliğinden beraat etti. Öte yandan 4 yıl önce ölen minik İzzet Aydın Köklü’nün ise cesedi halen bulunamadı.

'Vahşet davası'nda kan donduran karar!

Bakırköy 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen 12. duruşmaya tutuksuz sanık Oğuz Köklü ile müşteki sanık anne Fatma Köklü katılmadı. Duruşmada Cumhuriyet Savcısı Ercan Gövler esas hakkındaki mütalaasını açıkladı. 18 Ekim 2014 tarihinde meydana gelen olayda Oğuz Köklü’nün öz çocuğu olan İzzet Aydın Köklü’yü sürekli dövdüğü, eziyet ettiği anlatılan mütalaada, minik İzzet’in ağır travmalar geçirmesine rağmen baba Oğuz Köklü’nün oğlunu tedavi ettirmediği, öldürme kastı olmaksızın oğlunun ölümüne neden olduğu anlatıldı.

Oğuz Köklü daha sonra kiraladığı araç ile Orhangazi İlçesi yakınlarındaki kum ocağına yakın bir yere oğlunu gömdüğü, anne Fatma Köklü'ye ise suçu yetkili makamlara bildirmediği gerekçesiyle dava açıldığı hatırlatılan mütalaada, anne ve babanın savunmasına ayrıntılı olarak yer verildi.

BABA: DARP ETMEDİM

Baba Oğuz Köklü ifadesinde, "Olay tarihinden önce aracımla oğluma istemeden çarptım. Ancak ağır şekilde yaralanmadı. Bu nedenle doktora götürmedim. Bir ay kadar sonra evdeyken eşimin bağırması üzerine gittiğimde oğlumu yerde gördüm. Yataktan düşmüştü, alnında kızarıklık vardı, oğlum astım gibi sağlık sorunları vardı.Oğlum bu sırada öldü. Daha önce eşim evi terk etmişti. Komşularımın şikayeti üzerine çocuklara bakamadığım için kurumca çocuklarım alınmıştı. Eşim tekrar eve döndüğünde çocukları geri almıştık. Benim çocuğuma bir şey yaptığımı düşünüp diğer çocuklarımı da elimden alırlar korkusuyla polise başvurmadım. Çocuğu gömdüm, oğlumu darp etmedim" dedi.

Haberin Devamı