Gazete Vatan Logo

‘Üç aydır nefes bile alamadık, aç kaldık’

Giresun’da aç kaldığı için yaylaya inince yakalanan ‘Aram’ kod adlı terörist, polis sorgusunda “Baktığımız her yerde askerler ve zırhlılar vardı” dedi

‘Üç aydır nefes bile alamadık, aç kaldık’

Trabzon’un Maçka ilçesinde 15 yaşındaki Eren Bülbül ile Jandarma Astsubay Başçavuş Ferhat Gedik’in şehit edildiği saldırıya katıldığı belirlenen ‘Aram’ kod adlı PKK’lı terörist Mustafa Tolucan, 3 gün önce Dereli ilçesi Kulakkaya Yaylası’nda bir kişiden yemek isteyince götürüldüğü kahvehanede kıskıvrak yakalanmıştı. Polisteki sorgusu süren Tolucan’ın arazide yer göstermesiyle PKKlı grubun sürekli yer değiştirdiği çok sayıda sığınak ortaya çıkarıldı.

‘Sıkışıp kaldık’

İfadesinde örgütün sözde Karadeniz açılım grubuna ilişkin bilgiler veren terörist, 3 aydır bölgede yoğunlaştırılan operasyonlar nedeniyle zor duruma kaldıklarını anlattı: “Biz üç aydır bölgede nefes alamıyorduk. Baktığımız, hareket ettiğimiz her yerde zırhlılar ve askerler vardı. Bölgede sıkışmış durumdaydık ve bu nedenle yiyecek bulmakta zorlanıyorduk. Ben de yiyecek bulmak için silahımı arkadaşlara bırakarak köye inmeye karar verdim. Gruptaki arkadaşlar da beni, ‘Git ama yakalanırsan yerimizi söyleme’ diyerek uyardı. Böylece yaylaya indim.”

Haberin Devamı

Yayla evlerine sıkı takip

Tolucan’ın sağ olarak ele geçirilmesinin ardından bölgede güvenlik güçlerince yürütülen operasyonlar yoğunlaştı. Sonbaharla birlikte yaylalarda geri dönüşün başlamasıyla birlikte bölgedeki yayla evlerinin boşaltılması ile terörist grupların bu evlere sızabileceği ihtimali üzerine yayla evleri kontrol edilmeye başlandı. Çok sayıda Özel Harekat Polisi, Jandarma ve zırhlı araçların da destek verdiği operasyonlarla 2 ayrı grup halinde 7-8 kişi olduğu sanılan teröristlerin yakalanması amaçlanıyor.