Gazete Vatan Logo

‘Türkiye’yi ıslah ettik’

Başbakan Davutoğlu, AK Parti’den önce Türkiye’yi etrafa kötü koku saçan bir çaya benzeterek, “O günlerin Türkiyesi’ni ıslah ettik, kokarçayı, akar çay yaptık” dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Afyonkarahisar’da, Atatürk Spor Salonu’nda düzenlenen AK Parti 5. Olağan İl Kongresi’ne katıldı. “Afyon hapishanesinde kalan, yazdıklarıyla zulme karşı duran, ülkemizi aydınlatan Bediüzzaman Hazretlerine selam olsun” diyen Davutoğlu, şunları söyledi:
ISLAH ETTİK: Afyon’da bir çay vardı, biliyorsunuz, adı Kokarçay. Afyon’a kötü kokular veriyordu. Islah ettik, onu akar çay kıldık. 2001’de biz AK Parti’yi kurduğumuzda,’Kokarçay’ gibiydi. Verdiği kokular, milleti rahatsız ediyordu. Hortumlanan bankalar etrafa necaset saçıyordu. Demokrasi kokmuştu. Kılıçdaroğlu’nun SGK Genel Müdürlüğü yaptığı dönemde her yer kokuyordu. Akan bir tek şey vardı, oda yolsuzluk kanalları akıyordu. Ülkenin Başbakan’ı, Genelkurmay Başkanı’ndan bahsederken, eliyle apoletleri işaret ederek, sembol dili kullanıyordu. Milli irade yerle bir olmuştu. Aynen Kokarçay’ın akar çaya dönmesi gibi biz o günlerin Türkiyesi’ni ıslah ettik, milli iradeyi egemen kıldık.
SEMBOL DİLİ YOK: Şerefli Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, şeref vazifesini en iyi şekilde yapıyor. Her hafta ben, Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Genelkurmay Başkanımız ile bir araya gelir, ‘savunma sanayimiz ne olacak, milli savunmamız nasıl gerçekleşecek, güvenlik risklerini nasıl yeneriz’ diye baş başa konuşuyoruz, planlamalar yapıyoruz. Bu demokraside, sembol dili yok artık. Güç birliği, irade birliği var, milli irade birliği var.
FETHE YÜRÜYORUZ: Rüzgar ne yandan eserse essin, biz surda bir kez gedik açtık. Allah’ın izniyle bu gedikten fethe doğru yürüyoruz. Allah, bu devlete ve millete zeval vermesin, al bayrağı ve Ezan-ı Muhammedi’yi bu semalardan hiç eksik etmesin. Eğer buna karşı tuzak kuranlar olursa ki var, onlara karşı İstiklal orduları ne kadar kararlı durmuşsa, ne kadar büyük bir gayret göstermişse, AK Parti ve onun neferleri aynı kararlılığı gösterecektir. ‘Cihan devleti’ diyince, birileri rahatsız olmuşlar. Kastettiğimiz şey açıktır: Başı dik bir milletin, küresel güç olması idealidir. Biz, küresel bir güç olmaya, cihan devleti olmaya yürüyoruz.
‘Adı İstiklal Treni olsun’

Haberin Devamı

Afyon’a yaptıkları hizmetler hakkında bilgi veren Davutoğlu, şunları söyledi: “Ankara-İzmir, İnşallah hızlı tren hattı Afyon’u böyle bir merkez şehir, böyle bir kavşak şehri yapacak. İnşallah, 2017 yılında, not edin bunu, 2017 yılında Ankara’ya hızlı trenle gideceksiniz. En geç 2019 yılında da İzmir’e hızlı trenle gideceksiniz. Buna biz gelin buradan bir ad verelim. Hiç düşünmemiştim, şimdi sizinle paylaşıyorum. Bunun adı İstiklal Treni olsun. Ankara’dan Afyon’a, Afyon’dan İzmir’e İstiklal Treni. Ama bakın, nasıl İstiklal Treni ise aynı zamanda istikbal treni. Geleceğimizin bütün yolları inşallah Afyon’da buluşacak. Afyon’dan çevreye güzel bir şekilde yayılacak. Akar çayın güzel kokusu her yere yayılacak, her yerde Afyon’dan bahsedilecek.”

Haberin Devamı

‘Enişte sen bizim her şeyimizsin’
Başbakan Davutoğlu, salondakilerin ‘enişte’ diye seslenmesi üzerine, Afyonkarahisar’ın şanslı bir il olduğunu, kabinede kendisinin dışında Afyonkarahisar damadı olan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın da bulunduğunu söyledi. Davutoğlu, salondakilerin “Enişte sen bizim her şeyimizsin” sloganına da “Onun için her şeyinizle çalışmanızı istiyorum. Uğramadığınız tek bir mahalle, tek bir sokak kalmayacak, selam vermediğiniz, ‘eniştenizden selam var’ demediğiniz tek bir Afyonlu kalmayacak“ karşılığını verdi.

Haberin Devamı