Gazete Vatan Logo

‘Türkiye’nin pozisyonu çok çok ilginç’

Türkiye’nin ilginç bir pozisyonda olduğunu açıklayan milyarder yatırımcı Mark Mobius, “Bazı yükümlülükler ve sorunlar olabilir ama Türkiye’yi izlemek istiyoruz” dedi.

‘Türkiye’nin pozisyonu çok çok ilginç’

‘Para sihirbazı’ lakaplı ünlü milyarder yatırımcı Mark Mobius, kısa süre önce yerel paralardaki düşüşün etkisiyle Türkiye ve Brezilya’nın ABD ile Çin arasında başlayan ticaret savaşından faydalanabileceğini söylemişti ‘Türk Lirası ucuz, satın alın’ tavsiyesinde bulunan Mobius, Türkiye’nin de aralarında bulunduğu gelişen piyasalar hakkında yeni değerlendirmelerde bulundu. Zayıf para birimi ve borsası ile Türkiye’nin “Çok, çok ilginç bir pozisyonda” olduğunu belirten Mobius, Türkiye ekonomisinin çok büyük olduğunu söyledi. İyi Türk şirketlerin olduğunun altını çizen Mobius, “İlerleyen süreçte bazı yükümlülükler ve sorunlar olabilir ama Türkiye bizim izlemek istediğimiz bir yer” dedi.

Çin’deki sorun devam eder

81 yaşındaki piyasa gurusu Mobius, yatırımcıların gelişmekte olan piyasalarda dip değer seviyelerine baktıklarını, Çin’de birçok sorunun olduğunu kaydetti. Ticaret savaşı endişesi, borçluluk ve teknoloji şirketlerinin etkileri ile Çin borsasında düşüşün de daha sürebileceğini söyleyen Mobius, gelişmekte olan ülke borsalarında yüzde 30 düşüş beklediklerini belirterek, şu ana kadar halihazırda yaklaşık yüzde 20 düşüş gerçekleştiğine işaret etti.

Haberin Devamı