Gazete Vatan Logo

‘Türkiye’nin kader seçimi yapılacak’

Davutoğlu, “Gerçek cumhuriyetçi, milliyetçi, demokrasi yanlısı olanlar Türkiye’nin her köşesine gidebilenlerdir” diye konuştu

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, dün Edirne mitinginde CHP ve MHP’yi, “Gerçek cumhuriyetçi, milliyetçi, demokrasi yanlısı olanlar Türkiye’nin her köşesine gidebilenlerdir” diyerek eleştirdi. Davutoğlu, özetle şunları söyledi:

‘Edirne başkentimiz’

“Bir kez başkent olan hep başkenttir, Edirne bizim hep başkentimiz olmuştur, hep başkentimiz kalacaktır. Buraya gelip cumhuriyetçilik yapanlar, cumhuriyetimizden bahsedenler, adında cumhuriyet olan CHP, ülkenin belli bir bölgesine hiç gitmedi. Bazı şehirlerde hiç yok. Geçen dönem 33 vilayette CHP’nin milletvekili yoktu. MHP, milliyetçilik yapar ama Sivas’ın ötesine geçtiği görülmedi.”

IMF hatırlatması

“Konya’da yapılacak mitingle 81 şehirde miting programını tamamlayacağız. Sonra halkımızın huzuruna gideceğiz ve pazar günü Türkiye’nin kader seçimi yapılacak. IMF’ye muhtaç halde miydik? Başbakan Yardımcısı kimdi? Bahçeli. O döneme kadar sorumluluk görevi alan DSP hangi partiyle beraberdi? CHP çizgisi içinde. Bütün bu partilerin o kötü mirasta rolü vardı. Bu aziz millet, Edirne muhasarasının yiğit torunları, o zaman Edirne’yi savunan ecdat elindeki son mermiye kadar savundu, ağaç kabukları yedi ama hiç kimseye boyun eğmedi, eğmeyecek.”

Haberin Devamı

Gençlere: Özgür olun, özne olun...

Başbakan Davutoğlu, dün Edirne mitingi öncesi İstanbul’da partisinin Gençlik Kolları üyeleriyle bir araya geldi. Davutoğlu, gençlerin attığı “Ahmet Hoca, bizi götür Osmanlı’ya” sloganına, “Osmanlı’dan aldığımız hızla 22’nci, 23’üncü Yüzyıl’a gitmek lazım” karşılığını verdi. Davutoğlu, 70’li, 80’li ve 90’lı yıllarda da gençlerin büyük sıkıntılar yaşadığını anlatırken, “Biz bu ülkede tek bir gencin dahi düşüncesi dolayısıyla, kıyafeti dolayısıyla, inancı dolayısıyla, mezhebi dolayısıyla, etnik geçmişi dolayısıyla korkmasını istemiyoruz. Özgür olun, özne olun, özgüveniniz olsun” diye seslendi.