Gazete Vatan Logo

'Türkiye bağırsaklarını temizliyor'

Bülent Arınç'ın Ergenekon yorumu

Meclis eski Başkanı ve AKP Manisa Milletvekili Bülent Arınç, önceki akşam Ülke TV’ye çıkarak operasyon konusunda çarpıcı ifadeler kullandı. Arınç’ın açıklamaları şöyle:

Halının altındaki pislikler: Türkiye iyi bir noktaya gidiyor. Çünkü bu sıkıntılar, bu sancılar bir taraftan doğum sancısıdır, bir taraftan bağırsaklarını temizlemesidir. Bir taraftan Türkiye’nin gerçek bir hukuk devleti olmaya doğru gidişidir. Türkiye bu sancılarla ilk defa karşılaşmadı ama halının altına süpürülen pislikler gibi yıllarca görmezden gelinerek, korkularak, zaman içerisine atılarak, ertelenerek, bugünlere biraz daha devasa sorunlarla ulaştık. Zamanında çözülebilecek çok küçük, lokal bir hadiseyi biraz da kendi ellerimizle büyüttük. Bunda siyasetçilerin de kabahati var. Yeri geldiğinde belki yargının da kabahati var. Başka organların da kabahati var. Yani topyekun üniversitelerden tutun medyaya, siyasete kadar Türkiye’de olan her konuda olumlu veya olumsuz katkının

Orduevinden alınabiliyor: Ama TSK kendi içinde disiplinli bir kurumdur. Bakınız bir ordu kumandanını (İlhami Erdil) basit adi bir suçtan dolayı yargılayıp cezaevine göndermiştir. Kendi içindeki albayları, yarbayları ister zimmet olsun, ister ihaleye fesat karıştırmak olsun, isterse haksız zenginleşme olsun yargının önüne çıkarmaktadır. Dolayısıyla Orduevi’nden de bir ordu komutanının alınabileceği artık Türkiye’de 2008 yılında, halkın gözünün önüne gelmiştir.

Haberin Devamı