Gazete Vatan Logo

"Türk Bill Gates" yakayı yine ele verdi

Bir dergi tarafından 1998’de "Türk Bill Gates" olarak tanıtılan ve yılın işadamları arasında gösterilen Ahmet Ö. (32), başkalarına ait kredi kartı ve kimlik bilgilerini kullanarak bilgisayar satın aldığı gerekçesiyle gözaltına alındı.

İddiaya göre bilgisayar tamir ve bakım servisi sahibi olan Ahmet Ö., sigorta şirketi ve banka gibi bir çok kurumun kendisine bakım için bıraktığı bilgisayarlardaki müşteri bilgilerini kendi bilgisyarına yedekledi. Tamir ettiği bilgisayarları sahiplerine teslim eden Ahmet Ö., daha sonra yedeklediği kimlik ve kredi kartı bilgilerini kullanarak alışveriş yapmaya başladı. Ahmet Ö., önceki gün bilgisayar almak için Mecidiyeköy’de bir firmayı aradı. Ahmet Ö., Zafer İ.’nin kredi kartı bilgilerini kullanarak yaklaşık 10 bin TL’lik 5 adet bilgisayar siparişi verdi. Ancak Ahmet Ö.’nün planını, kredi kartının bağlı olduğu banka tarafından gerçek kart sahibinin cep telefonuna atılan kısa mesaj alt üst etti. Kart sahibi Zafer İ., önce bankayı arayarak böyle bir satış yapmadığını söyledi, ardından da banka bilgisayar firmasını arayarak satış yapılmamasını söyledi. Firma çalışanları ise durumu polise bildirdi.

GÜVEN TİMLERİ BİLGİSAYAR SATICISI OLDU

İhbarın ardından İstanbul Asayiş Müdürlüğü’ne bağlı Güven Timleri harekete geçti. Ahmet Ö. bilgisayarları alması için bir taksiyi firmaya gönderdi. Firmada bekleyen güven timleri, bilgisayarları almak için gelen taksiye binerek Ahmet Ö.’nün verdiği adrese gitti. Ahmet Ö., bilgisayar satıcı zannettiği polis ekipleri ile bir benzinlikte buluştu. Polis ekipleri, burada Ahmet Ö.’yü gözaltına aldı. Hakkındaki suçlamaları kabul ettiği öğrenilen Ahmet Ö., geçtiğimiz Haziran ayında da, kiraladığı bilgisayarları internet üzerinden sattığı iddiasıyla gözaltına alınmıştı. Ahmet Ö., polis merkezindeki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

Haberin Devamı