Gazete Vatan Logo

‘Tüm ülke aldatıldı, yanlış yönlendirildi’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Harp Akademileri Komutanlığı’nda yaptığı konuşmada “Eski Genelkurmay Başkanımız başta olmak üzere pek çok komutanın tutuklanmasına gönlüm hiçbir zaman razı olmadı” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün Harp Akademileri Komutanlığı’nı ziyaret etti. Atatürk Harp Oyunu ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen törende konuşan Erdoğan, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin komutanları ve subaylarıyla bir arada olmaktan büyük memnuniyet duyduğunu belirtti. Konuşmasının başında tüm şehitleri rahmetle andığını söyleyen Erdoğan şöyle devam etti:
- ALDATILDIK: Türk Silahlı Kuvvetleri tarihin her döneminde tehlikelerle karşı karşıya kalmıştır. Yakın zamanda eski Genelkurmay Başkanı ve subayların tutuklanması da bu kapsamdadır. Bu operasyonlarda suçluyla suçsuz, yalanla doğru aynı kefeye konuldu. Şahsım başta olmak üzere, tüm ülke yanlış yönlendirildi, aldatıldı. Kurumlarımızın içinde örgütlenmiş, güçlü medya desteğiyle teçhiz edilmiş bir yapının, Türkiye’yi ele geçirmek için yürüttüğü bir kumpasa, bir darbe teşebbüsüne hep birlikte maruz kaldık.
- YAPACAK BİR ŞEY KALMADI: Samimiyetle ifade ediyorum; eski Genelkurmay Başkanımız başta olmak üzere, birlikte mesai sarf ettiğim için yakından tanıdığım pek çok komutanın tutuklanmasına şahsen gönlüm hiçbir zaman razı olmadı. Tereddütlerimi, itirazlarımı o dönemde bu işin sorumlularına ifade ettim, hatta kamuoyu önünde de dile getirdim. Ama o zaman önümüze konan, ancak çoğunun sahte ve çarpıtılmış olduğu daha sonra ortaya çıkan belgeler, bilgiler karşısında, hukuka saygı gereği, yapacak bir şeyimiz kalmadı.
- HEDEF MİLLİ PROJELERDİ: Bu süreçte, Başbakan ve hükümet olarak bizim de Genelkurmay Başkanımızın ve TSK’nın da hukuk devleti ilkesine saygının gereğini yerine getirmek dışında bir duruşumuz olmadı. Uzun süredir temkinle yaklaştığım, faaliyetlerini takibe aldığım bu yapı, 17-25 Aralık 2013’te hükümeti devirmeye ve Türkiye’ye topyekün el koymaya yönelik teşebbüse girişti. Şahsımla birlikte ülkemizin tüm milli kurumlarını hedef aldılar.”
Eyy Ermenistan yönetimi...
Erdoğan, dün ‘100. Yılında Dünya Savaşının Belgeleri’ konulu Dünya Arşiv Yöneticileri Kongre ve Sergisi’nin açılışını yaptı. Erdoğan şunları söyledi: “Birileri bu yılı, Türkiye karşıtlığının, Türkiye düşmanlığının bayrağı haline dönüştürmek istiyor. Ey Ermeni diasporası, ey Ermenistan yönetimi, buyurun bizim arşivlerimiz. Belgeler burada. Tasnifi yapılmış belgelerimiz var. Sen de belgeleri koy. Tarihçileri görevlendirelim. Siyaset bilimcilerimizi görevlendirelim. Hatta hatta arkeologları, hukukçuları görevlendirelim. Gelsinler bu belgeler üzerinde çalışsınlar. Ülkeleri dolaşıp, oralarda para yedirmek suretiyle, oralarda lobiler oluşturmak suretiyle, ahlaki olmayan yollara tenezzül etmek suretiyle, Türkiye’nin aleyhinde yapacağınız kampanyalardan birşey kazanamazsınız.”
Şuurlarını kaybetmişler
‘Birilerinin’ Birinci Dünya Savaşı’nda Osmanlının verdiği mücadeleyi küçümsediğini söyleyen Erdoğan, “Bakıyorsunuz birileri ‘7 düvele karşı savaştık’ cümlesiyle alay ediyorlar. ‘Biz yenilmedik. Almanlar yenildi’, ‘Osmanlı Çanakkale’de kuklaydı’ diyecek kadar, şuurunu kaybeden, Çanakkale’nin ifade ettiği anlamdan bihaber olanlar var” diye konuştu. HDP eşbaşkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ Çanakkale Zaferi’ nedeniyle yaptıkları açıklamada “Osmanlı, büyük paylaşım savaşlarının ilki olan 1. Dünya Savaşı’nda kaderini Alman emperyalizminin kaderine bağlayarak büyük bir felakete yol açtı” demişti.
Korumalar ‘tanımsız’...
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın makam aracı Harp Akademileri’nden giriş yaparken kapıdaki elektronik göstergede ‘Hoş geldiniz’ yazısı yer aldı. Cumhurbaşkanlığı koruma araçları geçerken de aynı ekranda ‘Tanımsız’ ibaresi göründü. Cumhurbaşkanı Erdoğan Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Abdullah Recep tarafından karşılandı.

Haberin Devamı