Gazete Vatan Logo

'Terörle mücadelede süre yok'

Başbakan Ahmet Davutoğlu: “Bölgedeki vatandaşlarımızla birlikte bu işi tamamlayacağız. Er ya da geç muvaffak olacağız ve milletimizi huzur ve emniyete kavuşturacağız”

'Terörle mücadelede süre yok'

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti’nin Afyon kampının ardından basın toplantısı düzenledi. Davutoğlu’nun konuşmasından satırbaşları şöyle:

‘Yarıda kesilmeyecek’

“Türkiye’nin birlik ve bütünlüğüne her zamankinden çok önem vermemiz gereken dönemdeyiz. Milletimiz müsterih olsun. Bu tuzakları bir bir bozacağız. Bugün gazetelerde dünkü toplantılarımızda bir süre verildiği haberleri var. Ancak herhangi bir süre söz konusu değildir. Süreyi ulaşmamız gereken hedefle tayin ediyoruz. Çıktığımız bu yolun yarıda kesileceği düşünülmesin. Bölgedeki vatandaşlarımızla birlikte bu işi tamamlayacağız. Er ya da geç muvaffak olacağız ve milletimizi huzur ve emniyete kavuşturacağız. Bizim gözümüzde her vatandaşımızın hakkı, hukuku birdir. Türk, Kürt, Sünni, Alevi ayrımı bize yasak, haramdır. Bu zor günler mutlaka kolaylıkla netilenecektir. Barışın, çözümün imkansız olduğunu düşünenler başarısız olacaklar. Kimsenin endişesi olmasın bu sıkıntılı günler geride kalacak.”

Belediyelere takip

“Belediyeye ait iş makinelerini terör için kullanan belediyeler var. Biz yanlış devlet polikaları nedeniyle, mağduriyeti gidermeye çalışırken bunlar karanlık işler peşinde. 90’lı yıllar gibi bir siyaset istiyorlar. Parklar, bahçeler yapacağı yerde hendekler, çukurlar kazıp hayatı cehenneme çeviriyorlar. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin gelirinin yüzde 83,5’i merkezden sağlanıyor. Gelirinin yüzde 20’si yatırımlara ayrılmış. Hakkari Belediyesi’nin gelirinin yüzde 79,3’ü merkezden sağlanıyor. Harcamalarının yüzde 52,6’sı personel harcamalarına gidiyor. Diyarbekır için çok kapsamlı bir kentsel dönüşüm projesini harekete geçireceğiz. Diyarbekır kadimin en büyük şehri, Paris ne ki? Böylesine çukur siyasetin içinde olanlar şehirlerimizi tarumar ediyorlar. Yatırıma dönüşmeyen bu kaynakların ne için kullanıldığı araştırılacak, hesabı sorulacaktır. Tüm belediyelerimizin ne yaptığının takibi yapılacak.”

Haberin Devamı

Üç ile üçer milletvekili

Başbakan Davutoğlu, 1 Kasım seçiminde partisinin milletvekili çıkaramadığı Hakkari, Şırnak ve Tunceli’ye ikişer milletvekili görevlendirme kararını, üçer milletvekili olarak değiştirdi. Hakkari için Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman, İstanbul milletvekilleri Halis Dalkılıç ve Belma Satır, Şırnak için Konya Milletvekili Abdullah Ağralı, İstanbul milletvekilleri Nurettin Nebati ve Ravza Kavakçı Kan, Tunceli için ise Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, İstanbul Milletvekili Azmi Ekinci ve Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu görevlendirildi.

Haberin Devamı