Gazete Vatan Logo

‘Teröre Hayır, Kardeşliğe Evet’

‘Teröre Hayır, Kardeşliğe Evet’

Terörün durması için 14 işçi ve işveren örgütü perşembe günü güçlü bir sesle haykırma kararı aldı. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, “Bütün Türkiye’yi Ankara Sıhhiye Meydanı’nda buluşmaya davet ediyoruz” dedi.

Son dönemlerde yaşanan terör olayları nedeniyle 14 sivil toplum kuruluşu ve meslek örgütü ortak basın açıklaması yaptı. TOBB İkiz Kuleler’de gerçekleştirilen basın toplantısında ortak açıklamayı okuyan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, demokrasinin hak ve özgürlüğün yanı sıra sorumluluk anlamına geldiğini ifade etti. Sorumluluk almadan, hak ve özgürlük olmayacağını dile getiren Hisarcıklıoğlu, şöyle konuştu:

‘Türkiye’nin buluşması’

“İşte bu sorumluluk duygusuyla harekete geçiyoruz. İrademizi ortaya koyuyor ve ortak hassasiyetlerimizi paylaşan tüm vatandaşlarımızla buluşmak istiyoruz. Bu kapsamda, 17 Eylül Perşembe günü Türkiye’nin dört bir tarafından gelip Ankara’da toplanma kararı aldık. Her görüş ve düşünceden, toplumun tüm kesimlerini temsil eden kuruluşlar olarak; 17 Eylül Perşembe günü saat 16.30’da bütün Türkiye’yi Ankara Sıhhiye Meydanı’nda buluşmaya davet ediyoruz. O gün; Sıhhıye’de buluşacağız. Buluşmamızı Birinci Meclis’te nihayetlendireceğiz. Bu masadaki kuruluşlar, bu buluşmanın düzenleme kuruludur ama bu, bizlerin değil Türkiye’deki her kesimin buluşmasıdır. Terörü lanetleyen ve kardeşliğimize sahip çıkan bütün sivil topluma ve vatandaşlarımıza buradan çağrı yapıyoruz. ‘Teröre Hayır, Kardeşliğe Evet’ diyoruz. Tüm halkımızı bu büyük buluşmaya davet ediyoruz.”

Haberin Devamı

Kardeşlik mesajı

Hisarcıklıoğlu, yürüyüşte kardeşlik ve sağduyu mesajı vereceklerini, hiçbir siyasi görüşün veya sivil toplum kuruluşunun simgesinin bulunmayacağı yürüyüşte Türk Bayrağı taşıyacaklarını açıkladı. Hisarcıklıoğlu, buluşmaya tüm vatandaşları ve sivil toplum kuruluşlarını davet ettiklerinin altını çizerek, “Bize katılamayan milyonları da o gün Türkiye’nin her karışını al bayrağımızla donatmaya çağırıyoruz. Ülkemizin, birliğimizin ve huzurumuzun hedef alındığı kirli bir oyun oynanıyor. Binlerce yıllık kardeşliğimiz bozulmak isteniyor. Bu tuzağa düşmemek, birliğimizi ve kardeşliğimizi korumak yine bizim elimizde. Kökenimiz, kimliğimiz, inancımız ne olursa olsun, 78 milyon hepimiz Türkiye’yiz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Kimler düzenliyor?
Toplantıda, Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu (HAK-İŞ), Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen), Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD), Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu (Türkiye Kamu-Sen), Türkiye Barolar Birliği (TBB), Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD), Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK), Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş), Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED), Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB), Türk Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜSİAD) ve Türkiye Ziraat Odaları Birliğinin (TZOB) başkan ve temsilcileri hazır bulundu.
Diyarbakır’da yürüyüş var
Dİyarbakır’da, 500’ün üzerinde sivil toplum kuruluşu tarafından terör olaylarının son bulması için “Tek ses tek yürek” sloganıyla yürüyüş gerçekleştirilecek. Bugün yapılacak yürüyüşün sonunda, Türkçe ve Kürtçe okunacak bildiride PKK’ya silah bırakma çağrısı yapılacak. Yürüyüşle ilgili açıklamada, “Bölgedeki 500 sivil toplum kuruluşunun bir araya gelerek yapacağı çağrı bir ilk olacak” ifadesi kullanıldı.

Haberin Devamı