Gazete Vatan Logo

‘Terör örgütü üyesi’ demişlerdi

‘Terör örgütü üyesi’ demişlerdi

Temmuz 2009’da İstanbul Poyrazköy’de boş araziye gömülü olarak bulunan patlayıcılar ve sahte olduğu söylenen dijital delillerle ilgili birçok asker, örgüt üyeliği ve yöneticiliği iddiasıyla tutuklanarak Hasdal Cezaevi’ne gönderildi. Haklarında müebbet hapis istemiyle iddianame hazırlandı. Ancak her şeyin bir komplo olduğunun ortaya çıkmasıyla 2015 yılında bütün sanıklar beraat etti. Terör örgütü üyeliği iddiasıyla müebbetle yargılanan Poyrazköy davası sanıklarından Deniz Yarbay Mustafa Turhan Ecevit 7.5 ay tutuklu kaldı. Ecevit beraat etmesinin ardından albaylığa terfi ederek SAT Komutanlığı’na atandı. Ercan Kireçtepe ise 4.5 yıllık tutukluluğun ardından yarbaylıktan albaylığa terfi ettirilerek Ecevit’in yardımcılığına getirildi. Ecevit ve Kireçtepe’nin de aralarında olduğu yargılanan askerlerin bir kısmı mahkemede, bazı mesai arkadaşlarının kendilerine komplo kurduğunu söylemişti.

Darbeden 2 gün önce Marmaris’e gitmiş

Konya’da tutuklanan Hava Savunma Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Orhan Gündüz’ün, darbe girişiminden iki gün önce, olay sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bulunduğu Marmaris’e gittiği belirlendi. Darbe girişiminden iki gün sonra Meram ilçesi Dutlukır Caddesi’nde aracında gözaltına alınan Gündüz’ün, tatilden geldiğini söylediği bildirildi.

Haberin Devamı

Asker dolu üç helikopter kalktı

Marmaris’te 400’e yakın komando dağlara götürülüyor. 3 asker dolusu helikopterler peş peşe Marmaris stadyumundan havalandı. Stadyumda halen bekleyen askerler var. Sıcak çatışma ihtimali üzerinde duruluyor. İçişleri Bakanı Efkan Ala, “Marmaris’te cumhurbaşkanımızın bulunduğu otele giden 36 kişiden 19’u yakalandı, 17’si de aranıyor. Her gün birkaç tanesi daha yakalanıyor” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kaldığı otele yapılan baskına katılan en tehlikeli firari Astsubay Zekeriya Kuzu. Yetkililer Kuzu’nun çatışmaya girebileceğini düşünüyor.