Gazete Vatan Logo

‘Temizlemezsen kral olamazsın’

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo’nun Suudi gazeteci Kaşıkçı’nın ortadan kaybolmasıyla ilgili Riyad’da görüştüğü Prens Selman’a, ‘Bu işi temizlemezsen gelecekte Kral olamazsın’ dediği ortaya çıktı

‘Temizlemezsen kral olamazsın’

ABD Başkanı Donald Trump’ın kayıp gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın akıbetini Suudi Arabistan tarafı ile görüşmesi için görevlendirmesinin ardından yola çıkan ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Riyad’da cinayetin arkasındaki isim olduğu iddia edilen Prens Selman ile bir araya gelmişti. İkilinin gülerken çekilmiş fotoğrafları tepki çekse de CNN içeride Pompeo ile Prens arasında çok gergin bir diyalog geçtiğini duyurdu.
Buna göre Pompeo Prens’e çok hızlı bir şekilde Cemal Kaşıkçı’nın ortadan kayboluşu konusunda bir açıklama yapmak zorunda olduğunu söyledi ve ekledi:
‘Bilmesen bile...’
Sen bu işi temizlemezsen ABD bunu yapmak zorunda olacak. Dünyadan çok büyük bir baskı var. Trump, bu baskı sonucu hareket etmek zorunda kalacak. Eğer bu yaşanandan önceden bilgin yoksa bile bunu kabul etmek zorundasın. Yoksa gelecekte Kral olman bile şu an tehlikede. Bunu anlamalısın.
‘Prens emretti’
Amerikan New York Times gazetesi ise dünkü manşetinde ABD istihbaratının işlenen cinayetin arkasında Prens Selman’ın olduğu konusunda giderek artan delillerle ikna olmaya yakın olduğunu yazdı. 5 kişilik bir istihbarat ekibinin bu konuda hazırladığı raporun muhtemelen Suudi Prens’i hedef göstereceğini belirten gazete raporun Trump’a sunulacağını belirtti.
Siyah Vito’nun sırrı

Haberin Devamı

Kaşıkçı soruşturmasında polis yeni bir ipucunun peşine düştü. Kaşıkçı’nın başkonsolosluğa girdiği gün, saat 15.03 sıralarında binadan aralarında makam aracının da bulunduğu altı araçlık bir konvoy çıkış yapmıştı. Sivil iki aracın da bulunduğu konvoydan sadece konsolosun makam aracı ve siyah Mercedes VİTO bir araç rezidansa gitmişti. Rezidansta saat 18.10’a kadar kalan siyah VİTO daha sonra buradan ayrıldı. Ama konsolosluk binasına saat 22.00 sıralarında geri döndü.

4 saat kayboldu

Siyah Vito aracın yaklaşık 4 saat boyunca kayıplara karışması polisin dikkatini çekti. Kamera görüntülerinde saat 18.10 gibi rezidanstan çıkan araç önce D-100 karayoluna çıkıyor. Belli bir noktaya kadar kameralarda görünen araç daha sonra görüntü alınan bölgenin dışında kalıyor. Ekipler bunun üzerine o bölgedeki bütün güvenlik kamerası ve MOBESE kameralarını mercek altına aldı. Vito dahil konsolosluğa ait 20’den fazla aracın kameralara takıldığı 2 bin saatlik görüntü toplandı.

Haberin Devamı

Ormana mı atıldı?

500 polis görüntüleri izlerken, VİTO’nun Sultanbeyli’de görüldüğü öğrenildi. Kaşıkçı’nın cesedinin ormanlık bir alana atıldığı ihtimali de değerlendiriyor. İSTİHBARAT