Gazete Vatan Logo

‘Tek adam partisi değiliz’

Başbakan Yardımcısı Arınç: “Tayyip Bey şüphesiz karizmatik bir lider ama ona endeskli siyaset gütmedik”

Elazığ’ı ziyaret eden Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, yerel yayın yapan Kanal E ve Kanal Fırat televizyonlarının programında soruları yanıtladı.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın karizmatik ve başarılı olduğunu ancak, AK Parti’nin tek adam partisi olmadığını ifade eden Arınç, şöyle konuştu: “Tayyip bey şüphesiz karizmatik başarılı bir liderdir. Ama, ona endeksli bir siyaset gütseydik bu kadar başarılı olamazdık. Onun gibi başarılı ve kabiliyetli çok insan var partimizde. Hiç kimse ümitsizliğe kapılmasın. Partiyi Allah’ın izniyle birbirinden değerli insanımız alır, götürürler. Başbakan olması mümkün olan birçok insan var. Onlar bir şekilde götürürler. Genel kongremizi yaparız. 2015 seçimleri önümüzdeki yıl kararındayız. Binde bir ihtimalle erken seçime gittik, o zaman da Abdullah bey seçimlere girer, milletvekili olur, partinin de genel başkanı olur.”
Operasyona eleştiri
Arınç, ‘paralel yapı’ operasyonu ile ilgili de şöyle konuştu: “Operasyon devam edebilir. Başka yerlerde de ayağı bulunabilir. Ama şunu unutmamamız gerekiyor, soruşturma gizlidir. İnsanlar suçlu olduğu sabit olmadan, kesinlikle suçlu olarak teşhir edilmemelidir. Bir de kamu görevlilerine karşı kötü muamele de yapılmamalıdır. Yani arkalarından kelepçelenmemelidir, teşhir edilmemelidir.”
‘İçim yanıyor’
Arınç, “AK Parti ile Cemaat arasındaki gelişmeler bir sulhun olmayacağını gösteriyor. İki tarafı da çok iyi biliyorum. İçim yanıyor. Ama bir şeylerin ortaya çıkması lazım. Belli yerlerde yuvalanmış insanların artık bu işlerden vazgeçmesi gerekiyor. Bir de tabii, ’biz bunları yaptık ama bizi affedin’ demeleri lazım” dedi.
‘Alıyoruz, satıyoruz’
Başbakan Yardımcısı Arınç, İsrail-Türkiye ilişkileri ile ilgili şöyle dedi: “İsrail ile ticaret devam ediyor. Alıyoruz, satıyoruz. Bundan dolayı kimse bizi eleştirmesin. Öte yandan biz Filistin’in nefes borusuyuz. Biz Filistin’le yaptığımız ticareti ancak İsrail üzerinden yapmak zorundayız. Yardımları gönderirken de İsrail’den istifade etmek zorundayız. Biz ticaretten vazgeçersek, Filistin’den bir şey alamayız, satamayız.”

Haberin Devamı