Gazete Vatan Logo

"Taşfırın erkeği" Tamer Karadağlı'ya gözaltı

Kadıköy'deki 'Savaşa Hayır' mitinginde Çocuklar Duymasın dizisinin kahramanı Tamer Karadağlı ile "Light erkeği" Özgür Ozan ve senaristi Birol Güven polisçe sorgulandı

Kadıköy'de yaklaşık 5 bin kişinin katılımıyla dün "Savaşa Hayır" mitingi düzenlendi. Ancak İstanbul Valiliği'nin izni olmadan yapılan miting sırasında sürpriz gözaltları yaşandı. Mitingte bir konuşma yapan Çocuklar Duymasın dizisinin "Taşfırın erkeği" Tamer Karadağlı ile "Light erkeği" Özgür Ozan ve senaristi Birol Güven'in de aralarında bulunduğu 30 sanatçı gözaltına alındı. Sanatçılar ifadelerinden sonra serbest bırakıldı.

3 bin polis vardı
Miting sırasında meydana girmek isteyen göstericilerle üst aramasında bulunan güvenlik görevlileri arasında kısa süreli bir gerginlik yaşandı. Bazı kişilerin ellerinde taşıdıkları plastik bayrak sopalarıyla polise saldırdıkları görüldü. Kadıköy iskele Meydanı'nda 2 polis panzeri, 10'a yakın eğitimli köpek ve robocop polis ekiplerinin de aralarında bulunduğu 3 bin güvenlik görevlisi hazır bulundu.



İki kez tekrar etti
Mitinge katılan çok sayıda sanatçı sırayla kürsüye gelerek tek tek konuşmalar yaptı. Tamer Karadağlı ise yaptığı konuşmada Atatürk'ün "Yurtta sulh cihanda sulh" ilkesine sahip çıkılmasını istedi. Bu sırada bazı kesimlerden "yuh" sesleri yükselince Karadağlı, Atatürk'ün aynı cümlesini tekrarladı. Valiliğin izni olmadan düzenlenen mitingle konuştuğu gerekçesiyle polis, kürsüden inen Karadağlı'yı Kadıköy Emniyet Müdürlüğü'ne götürdü. Karadağlı ile birlikte ifadeleri alınan sanatçılar daha sonra serbest bırakıldı. Daha sonra Çocuklar Duymasın dizisinin çekimleri için sete gelen Tamer Karadağlı, basın mensuplarına yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Mitinge sanatçı duyarlılığıyla katıldık. Kürsüde bir iki laf ettim. Ulu Önder Atatürk'ün dediği gibi 'Yurtta sulh cihanda sulh' cümlesini söyledim. Ancak bir iki yuh sesi gelince bir daha tekrar ettim. Biliyorsunuz bugün tüm dünyada savaşa hayır mitingleri yapılıyor. Biz de kendi üzerimize düşeni yaptık. Yani 'savaşa hayır' dedik. Çocuklarımızın barış dolu bir dünyada büyümesini istiyoruz."

Barış'a gölge düştü
Karadağlı'nın ayrılmasından sonra "Barış" mitingine gölge düştü, sanatçıların gözaltına alınması sırasında yaşanan karmaşayı fırsat bilen bazı kişiler Abdullah Öcalan lehine slogan atmaya başladılar. Çevrede bulunan banka şubelerinin camlarını kıran grup, çok sayıda işyerine ve otobüs duraklarına zarar verdi. Polisin müdahalesi sonucunda 30 kişi gözaltına alındı. Bu arada saldırganlara çevredeki esnaf da tepki gösterdi. Bunun üzerine saldırganlar bazı esnafları döverek yaraladı. Olaylardan sonra bir açıklama yapan İstanbul Emniyet Müdürü Hasan Özdemir, polis merkezlerine ve ekiplere saldırı olabileceğini bu nedenle tedbirlerin en üst düzeyde alındığını söyledi.

Haberin Devamı