Gazete Vatan Logo

'Tarikata üye' dedi kızını vurdu

Cinnet getiren bir baba, doktor kızını sokak ortasında pompalı tüfekle öldürdü. Sonra tüfeği çenesine dayadı ama kendisini vuramadı

Cevahir Çağlar (26), Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum Servisi'ndeki gece nöbetini bitirdi. Sabah 08.00 sıralarında Cevizli Kaşkar Çıkmazı'ndaki evine giderken kendisini bekleyen sürprizden habersizdi... Daha önceden tartıştığı babası Ali Rıza Çağlar (51), elindeki pompalı tüfekle apartmanın önünde bekliyordu. Bakışlarından niyetini anladı ve kaçmaya çalıştı genç kız. Ancak kafasının arkasına isabet eden kurşunla yaşamını yitirdi. Bu sırada pazarcılar tezgah kuruyordu ama gözü kimseyi görmüyordu öfkeli babanın. Rastgele havaya açtığı ateşle 2 kişiyi de yaraladı. Ardından tüfeği çenesine dayayıp intihar edeceğini söyledi.

İki saat direndi
Polise iki saat boyunca direnen Çağlar, olay yerine gelen basın mensuplarından tarikatların üzerine gitmelerini istedi. "Tarikat, 5 çocuğumu da elimden aldı, yuvamı yıktı" diyen Çağlar'ın, basına dağıttığı veda mektubunda şunlar yazıyordu: "Kızım 1994'te Fethullah Gülen'in tarikatına üye olduğunda benim için ölmüştü. Bu tarihten sonra ailem parçalandı. Tahsilli çocuklarım Fethullah Gülen tarikatının tuzağına düştü. Bana düşman oldular ve ekonomik özgürlüğüne kavuşur kavuşmaz doktor olan kızım 33 yıldır evli olduğum anneleri Şerife Çağlar'ı hile ile İstanbul'a çağırdı. Boşanma davası açtılar. Kızım 'Bizim cemaatimize mensup olmayanla annem nikahlı kalamaz' dedi. İşte sonuç. Birileri buna dur demeli. Din istismarcıları Anadolu'daki fakir ailelerin zeki çocuklarına imkan sağlama vaadiyle, beyinleri yıkıyor. Yuvam böyle dağıtıldı. Allah beni affetsin. Elveda."

Tarikat dosyası verdi
Polis ve basın mensupları tarafından intihardan caydırılan Çağlar, 1994'ten beri tarikatlar konusunda topladığı belgeler ve teyp kasetlerinin bulunduğunu söylediği iki poşeti, incelemeleri için gazeteci ve polislere verdi. Dr. Cevahir Çağlar'ın cesedi çalıştığı hastanenin morguna kaldırılırken, baba Ali Rıza Çağlar gözaltına alındı. Afyon'un Karacaören beldesinde kahvehane işleten Çağlar, çevresinde dengesiz biri olarak tanınıyordu. Sık sık yerel radyo ve gazeteleri ziyaret ediyor, kızının tarikatçı olduğunu anlatıyordu.

Haberin Devamı