Gazete Vatan Logo

‘Sorumluluk benim’

‘Sorumluluk benim’

Başbakan Ahmet Davutoğlu seçim kampanyası kapsamında dün Karabük’te düzenlenen mitingde muhalefete yüklendi. Kılıçdaroğlu, Bahçeli ve Demirtaş’a meydan okuduğunu anımsatan Davutoğlu, şöyle dedi:

OYLARINIZ NE Kİ: Dedim ki ‘Eğer millet 7 Haziran’da bize tekrar iktidar şansı vermezse biz affımızı ister başka arkadaşlara tevdi ederiz. Siz ne yapacaksınız? Hemen çark ettiler. Kılıçdaroğlu ‘Benim oyum düşmezse ben ayrılmam’ dedi. Bahçeli ‘Benim oyum düşmezse ben ayrılmam...’ Ya oylarınız ne ki? Düşse ne olur, çıksa ne olur? Düşse kimseye zararı yok, çıksa iktidar olamazsınız. Demirtaş daha vahim bir şey söyledi, ‘Sorumluluk bende olursa ayrılırım’ dedi. Yahu bir genel başkan ‘sorumluluk bende olursa’ der mi? İşte ben genel başkanım. AK Parti’nin şu anki lideriyim. Başarının da başarısızlığın da sorumluluğu bana aittir.

DHKP-C’Yİ SAVUNUYORLAR: Bu üçlü çete, üç parti bir araya geldi. Eski Türkiye partileri. Yetmedi yanlarına ‘paralel çete’ eklendi. Yetmedi terör yapan Kandil PKK eklendi. Şimdi de DHKP-C katıldı bunlara. Hepsi DHKP-C’yi savunuyor. Mersin ve Adana’da HDP binalarına saldırı oldu, AK Parti’yi bir ağızdan suçladılar. Failini bulacağız dedik, bulduk çıkardık. 2007’de de DHKP-C’den tutuklanmış. Ama bir bakıyorsunuz DHKP-C’den daha çok HDP onlara sahip çıkıyor. Biz bu vatanı bu teröristlere bırakır mıyız?

Haberin Devamı

OKUMA ÖZÜRLÜ: Kılıçdaroğlu demiş ki ‘Davutoğlu’nun kitabını okuyamadım, onun için bilmiyorum merkez ülkeyi o mu kullanmış’. Okuyamaz, çünkü okuma özürlü. Kitap okumayı bilmez.

‘Çalıntı mega proje’
CHP’nin mega projesini de eleştiren Davutoğlu, “Çalıntı fikirlerle bir mega proje hazırladı, ta 2035’e. Biz ise bugüne hitap edecek şekilde denizin ortasında havalimanı kurduk. Ona sormak lazım; bırak bu tür hayali ütopik projeleri ki büyük bir kısmı bizim hayata geçirdiğimiz projelerdir. Şişli Belediyesi’nde CHP’liler kanlı bıçaklı oldu. Ama bir ahlak abidesi olarak her görev değişimi yeni ufuklara götürdü AK Parti’yi. Bunlar Şişli Belediyesi’nde bir görev değişim yaptılar, akşam sabah kavgalılar.
Önce İzmİr’İn çaresİne bak
Davutoğlu, Ankara Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında hak sahipleri için üretilen bin 56 konutun kura çekim törenine ve Hatip Çayı Parkı’nın açılışına katıldı. Törende, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de vardı. Davutoğlu, “81 ilin adını sayamayacak olan CHP Genel Başkanı da, 81 il’e sanki taş üstüne taş koymuş gibi bir ‘82. il kuracağız’ diyor. Sen git önce yağmurla birkaç gün önce neredeyse Venedik’e dönüşen İzmir’in çaresine bak” diye konuştu.
Başbakan’a kızından sürpriz ziyaret
Başbakan Davutoğlu’nun kızı Sefure Davutoğlu babasına sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi. Kocaeli’deki miting öncesi alana giden Sefure babasına başarılar diledi.

Haberin Devamı