Gazete Vatan Logo

‘Sonsuza kadar şikayetçiyiz!’

Reyhanlı davasında mağdurlar konuştu:

11 Mayıs 2013’te Reyhanlı’da 53 kişinin öldüğü iki ayrı bombalı saldırıyla ilgili davanın dünkü duruşmasında patlamadan zarar gören müştekiler konuştu. Kurban yakınları, “Ha yaşamışız ha yaşamamışız, herkesin bir acı hikayesi var” dedi.

Güvenlik nedeniyle başkente nakledilen, Hatay’ın Reyhanlı ilçesindeki iki bombalı saldırıyla ilgili davanın Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmasına tutuksuz sanıklardan 6’sı ile müştekiler ve tarafların avukatları katıldı. Tutuklu sanıklar ise bulundukları cezaevinden görüntülü sistemle duruşmaya bağlandı. Hakkında yakalama kararı bulunan sanıkların yakalanamadıkları tutanağa geçirildikten sonra söz alan müşteki Veysel Sevmez, saldırıda yaralandığını, birçok ameliyat geçirdiğini ve halen yaraları bulunduğunu anlatarak, şunları söyledi:
‘Asıl failler bulunsun’
“11 Mayıs ile ilgili birçok kişinin acı hikayesi vardır. Bombalı araç çaprazımdaydı. Aramızda 5 metre vardı. Benim amacım çalışmaktı. 24 gün Ankara’da hastanede yattım. Psikolojim alt üst oldu. Faillerin cezalandırılmalarını istiyorum. Asıl faillerin de...”
‘Şiddete meyilli oldum’
Saldırıda ağabeyini kaybeden Ahmet Cunedioğlu ise şöyle konuştu:“Biz yaşıyoruz ama ha yaşamışız ha yaşamamışız. Sonsuza kadar şikayetçiyim. Beni abimden mahrum ettiler. Psikolojimi alt üst ettiler. Adalet istiyorum. Abim hayattayken daha başarılıydım. Psikolojim bozuldu, arkadaşlarım tarafından dışlandım, şiddete meyilli oldum. Bir düğüne, bir nişana gidemiyorum. Çünkü abim şehit oldu. Bu canilerin, bunların başında olanların da cezalandırılmalarını istiyorum.”
‘Torunum yetim kaldı’
Oğlu Halil Erdemci’yi kaybeden Medine Erdemci de patlamadan beri psikolojisinin bozulduğunu söyledi: “6 aylık torunum yetim kaldı. O çocuk her gün ‘Babam ne zaman gelecek’ diye soruyor. Ben bunların idamla yargılanmasını istiyorum. Bunlar maşadır. O baştaki, en derindekiler en büyük cezayla cezalandırılsın.”
10 Temmuz’a ertelendi
Duruşmada tutuklu sanıklar olayla alakaları olmadığını savunarak, tahliyelerini istedi. Mahkeme heyeti, ara kararında, sanıklar Aykan Hamurcu, Yusuf Nazik, Ercan Bayat, Temir Dükancı, Omar Alkhatıp, Mihraç Ural, Cengiz Sertel ve Mohammad Dip Korali hakkındaki yakalama emirlerinin infazının beklenmesine karar vererek duruşmayı 10 Temmuz 2015’e erteledi.
52’şer kez ağırlaştırılmış müebbet
İddianamede 2’si Suriyeli 33 sanıktan 19’u hakkında “devletin birliğini ve bütünlüğünü bozmaya teşebbüsten” ağırlaştırılmış müebbet hapis, 52 kişinin ölümüne sebep olmaktan 52’şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis isteniyor. Sanıklara, “silahlı terör örgütüne üye olmak ve yardım etmek”, “öldürmeye teşebbüs etmek”, “patlayıcı madde bulundurmak”, “mala zarar vermek”, “kasten yaralama”, “suçluyu kayırma”, “130 kişiyi öldürmeye teşebbüs” suçlamaları da yöneltiliyor.

Haberin Devamı