Gazete Vatan Logo

‘Silahı değil, silahlı mücadeleyi bırakırız’

Kandil Dağı’nda bulunan KCK Yürütme Konseyi Başkanı Cemil Bayık, “Eğer Türkiye gerçekten kendi cephesinden adımlar atarsa, biz bugün bile silahlı mücadeleyi sonlandırmaya hazırız” dedi

Uydu üzerinde Türkçe- Kürtçe yayın yapan Denge Tv’ye konuşan Bayık artık Kürt sorununu silahlı mücadele yöntemiyle değil, siyasi yöntemle çözmek ve bunun için müzakereler yapmak istediklerini söyledi. Bayık şunları söyledi:
“Biz hareket olarak, yine halk olarak, bütün demokrasi güçleri Abdullah Öcalan’ın geliştirdiği bu sürecin arkasında olduğumuzu, desteklediğimizi çok açıkça ortaya koyduk. Eğer Türkiye gerçekten kendi cephesinden adımlar atarsa, biz bugün bile silahlı mücadeleyi sonlandırmaya hazırız. Ancak Ortadoğu’da böyle büyük bir savaş yaşanırken, Kürtlere dönük büyük saldırılar olurken Kürtlerden silah bırakmalarını istemek haksız bir istemdir. Sorun silah sorunu falan değil. Silah bırakmak ayrı şeydir, silahlı mücadeleyi sonlandırmak ayrı şeydir. Eğer bugün PKK silahlanmışsa, silahlı mücadele yürütmüşse, bu PKK’nın veya Kürtlerin çokça silah kullanma isteminden veya savaş isteminden kaynaklanan bir durum değil.
‘Demokratik siyaset’
Kürtler varlıklarını koruyabilmek için zorunlu olarak silahlı mücadeleye başvurdu. Ve artık silahlı mücadeleyi de yürütmek istemiyor. Sorunları artık demokratik siyaset yoluyla istiyor, bunu defalarca ortaya koyduk. Eğer bunun mekanizmalarını Türk devleti geliştirirse, hemen silahlı mücadeleyi bırakacağını da söyledi. Bu mekanizmaları geliştirmesi gereken Türk hükümeti ve devletidir.”

Haberin Devamı