Gazete Vatan Logo

‘Sesimizi dağlar duydu onlar...’

Yürüyüşünün 17’nci gününde mevsim normallerinin üstündeki sıcaklıkta da ‘Adalet Yürüyüşü’ne katılım arttı. CHP lideri Kılıçdaroğlu “Sesimizi dağlar, ovalar duydu. Adaleti yok etmek isteyenler duymak istemiyor” dedi

‘Sesimizi dağlar duydu onlar...’

CHP Genel Başkanı Kemal KılıçdaroğluAdalet Yürüyüşü’nün 17’nci gününe için yola çıkarken, Sakarya’nın Akyazı İlçesi Ormanköy Mevkii’ndeki mola yerinde açıklamada bulundu. Adalet duygusunun yüceltilmesini, adaletli davranılmasını isteyen Kılıçdaroğlu, “17’nci günümüze başlıyoruz. Yine güzel bir gün. Güneş güzel ve ‘Adalet Yürüyüşümüz’ devam ediyor. Allah’ın yarattığı kainatın içerisinde bir dengesi ve adaleti vardır. Bu adaleti ve dengeyi bozan da maalesef insanoğludur. Biz isteriz ki adalet duygusu 7’den 70’e herkes tarafından kabul edilsin. Adalet duygusunu yüceltelim, adaletli davranalım. Hiçbir ayrım yapmaksızın, kimlik, inanç, yaşam tarzı ayrımı yapmaksızın hep birlikte huzur içerisinde yaşayalım. Bunun temel yolu adalettir, adalettir, adalettir” dedi.

‘Yolumuza devam ediyoruz’

Alanya’daki orman yangınına değinen Kılıçdaroğlu, kısa sürede kontrol altına alınmasını ve önlenmesini umut ettiklerini, doğaya, kelebeğe, kuşa gösterilen saygının ağaç ve ormanlara gösterilmesi gerektiğini anlattı. CHP Genel Başkanı, şöyle devam etti: “Ormanların olmadığı bir ülkede rahat, huzurlu yaşayamayız. bir ağacın baharda çiçek açmasının insanın ruhuna verdiği esintiyi güzelliği emin olun kimse rahat rahat başka olayda hissedemez. Onun için adalet için yürüyoruz, birlikte yürüyoruz. Beni yalnız bırakmayan, adaleti özleyen, savunan tüm dostlarıma arkadaşlarıma, değişik siyasal partilerden arkadaşlarıma, hiçbir siyasi partiye üye olmayan vatandaşlarıma bu adalet yürüyüşünde destek verenlere hepsine yürekten teşekkür ediyorum. Hepiniz sağolun varolun. Sesimizi dağlar, ovalar duydu, adaleti yok edenler duymak istemiyor...”

Haberin Devamı

Yaklaşık 20 bin kişi 1 kilometrelik bayrakla

İstanbul’a yaklaştıkça katılımın arttığı yürüyüşte dün yaklaşık 20 bin kişi vardı. Yürüyüş sırasında 1100 metre uzunluğunda bayrak açıldı.

Aşırı sıcak engel olmadı

Sabah Akyazı Ormanköy mevkiinde başlanan yürüyüşte Erenler İlçesi Bekirpaşa mevkiine ulaşılarak mola verildi. Yürüyüşe katılanlar, ‘Nükleersiz gelecek için adalet’, ‘Çevre hakkı için adalet’, ‘Adalet demokrasi için’, ‘Kadınlar adalet istiyor’, ‘Herkese adalet’, ‘Adalet mülkün temelidir’, ‘Adalet’ ve Halkevci Kadınlar grubu ise ‘Eşitliği de adaleti de kazanacağız’, ‘Adalet tekmecilerin yargılanmasıdır’, ‘Erkek adalet değil, gerçek adalet’ gibi dövizler taşıdı. Hava sıcaklığı 32 dereceye ulaşırken, asfalt yolda yapılan yürüyüşte hissedilen sıcaklık daha da yüksek oldu. Güneşten korunmaya çalışanlar şapka takarken, bazı kişiler ise şemsiyelerini açarak yürüdü. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yürüyüş sırasında sık sık su ve portakal suyu içti. Yürüyüşe katılanlar kan ter içinde kalırken, yine de keyifli oldukları görüldü.

Haberin Devamı

Sanatçılar bırakmadı

Yürüyüşe dün katılanlar arasında Türk halk müziğinin efsane seslerinden Selda Bağcan, Yazar İhsan Eliaçık, Mustafa Sarıgül, 17 baroya üye 300 avukat katılarak destek verdi. Kendilerini ‘Antikapitalist Müslümanlar’ olarak nitelendiren bir grup, ‘Allah adaleti emreder’ yazılı pankart açtı.