Gazete Vatan Logo

'Sayın Öcalan' dedi, 6 ay hapis cezası aldı

Kapatılan DEP'in eski milletvekili ve Demokratik Toplum Partisi (DTP) parti meclisi üyesi Sedat Yurttaş, ROJ TV'de katıldığı bir programda 'Sayın Öcalan' dediği gerekçesiyle yargılandığı davada, 6 ay hapis cezasına çarptırıldı

Diyarbakır 1. Sulh Ceza Mahkemesindeki duruşmaya sanık Yurttaş katılmadı. Dava dosyasını inceleyen mahkeme heyeti, sanığın suç ve suçluyu alenen övdüğünün tüm dosya kapsamı ile sabit olduğunu, sanığın eylemine uyan TCK'nın ''suç ve suçluyu övme'' suçunu kapsayan 215/1 maddesi uyarınca 6 ay hapisle cezalandırılmasına karar verdi.

Sanık Yurttaş, daha önce verdiği ifadede, ''Nezaketen kullandığım 'sayın' sözcüğü nedeniyle yargılanmamı çağdaş dünyayı bilen biri olarak anlamakta zorluk çekiyorum'' demişti.

Yurttaş, 11 Ocak 2006 tarihinde Roj TV'de yayınlanan bir programa katılarak, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın üzerinde baskı olduğunu iddia etmiş ve Öcalan için ''Sayın Öcalan'' ifadesini kullanmıştı.

Bunun üzerine Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede sanık Yurttaş'ın 2 yıla kadar hapsi istenmişti.

Öte yandan, DTP Genel Başkanı Ahmet Türk de dün Diyarbakır 2. Sulh Ceza Mahkemesinde yargılandığı davada terör örgütü elebaşı için ''Sayın Öcalan''
dediği gerekçesiyle 6 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

Türk ve Yurttaş'la ilgili mahkeme kararının Yargıtaya gönderildiği bildirildi.

Haberin Devamı