Gazete Vatan Logo

‘Savcı da inanamadı’

‘Savcı da inanamadı’

Pamir’in babası Serdar Dikdik “Benim boyum 1.90 çiti aşamadım. Savcıya ‘siz anlatın’ dedim, savcı bey de inanamadı” dedi.

İstanbul Sarıyer’e bağlı Zekeriyaköy’deki evinde kaybolduktan 1 gün sonra yan villanın havuzunda boğulmuş bulunan 3.5 yaşındaki Pamir’in babası Serdar Dikdik ve eşi olayın şokunu henüz atlatamadı. Acılı baba, 3.5 yaşındaki oğlunun yaklaşık 2 metrelik çiti nasıl aştığına hala bilmediğini belirterek şunları söyledi:


‘Ben çözemedim’

Çocuk bulundu diye çığlıklar oldu. Ben çocuğu buldular sandım. Koşarak çite gittim. Boyum 1.90 çiti aşamadım. Kapıdan dolandım. Adam kafasına koymuş. Dışarıdan gitmiyor. Kamerada kapıdan çıkışı yok. Adam çiti aşmış. Girin bakın aradan girecek bir yer yok. Savcı geldi. Ben çözemedim savcım siz bilirkişisiniz nasıl çiti aştığını bana anlatın dedim. Savcı da şaşırdı, inanamadı. Evin dört tarafı kapalı.”


Okula başlayacaktı

Bu olay yaşanmasaydı Pamir’in bugün kreşe başlayacağını söyleyen Dikdik, “Çocuk kreşteyken biz de internetten İzmir’de ev bakacaktık. İstanbul artık çok kalabalık, çocuğu daha rahat yetiştirebileceğimiz İzmir gibi bir yere taşınacaktık. Evdeki üçlü kanepede daha geçen gün onunla boğuşuyordum. Nasıl bakayım ben o koltuğa. götüremedim İzmir’e” diyerek gözyaşı döktü.


Kayıtlar inceleniyor

Ailenin evine sabah saatlerinden itibaren taziye ziyareti için gelenleri gözü yaşlı anne Süverçe Dikdik karşıladı. Sabah saatlerinde eve gelen jandarma ekipleri ise minik Pamir’in son görüntülerinin bulunduğu kamera kaydını yapan DV-R cihazını alarak incelemeye götürdü.

Bu 2’inci vaka

Daha önce Bodrum’da yazlıkta bir çalışanının oğlunun da havuzda boğulduğunu anlatan Dikdik, “Yazlıkta şortla otururken bir ses geldi. Bakıcı boğulan bir çocuğu benim elime verdi. Suni teneffüs, ardından hastane ve morglarda savcıları ben bekledim. Pamir 1 Nisan günü ilk kaçtığında benim aklıma, böyle bir acım olduğu için ilk o havuzu taradım ben, bulunduğu havuzu. Ve orada çalışan işçiler bana, aman abi neden kötü düşünüyorsun, bu havuzda ne işi var çocuğun?’ dediler. Olsun ilk buraya bakacağım dedim. Komple aradım bulamayınca sonra bahçeye çıktım. İki gün sonra kaçınca da sokağa çıktı. Ben hemen sokağa baktım” diye konuştu.

Haberin Devamı