Gazete Vatan Logo

'Şaşırtıcı şeyler duyacaksınız'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hizmetten bahseden yapının faili meçhul cinayetlere bulaştığını görüyoruz. Daha şaşırtıcı şeyler de duyacaksınız" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, 365 oda ve borsa başkanıyla Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda gerçekleştirilen istişare toplantısında konuştu. Erdoğan konuşmasında özetle şunyarı söyledi:
SİZİ HEDEF ALIYORLAR: Son 1.5 yıldır Türkiye içerden ve dışarıdan operasyonlarla hedef alınıyor. Sanmayın ki bunlar şahsıma, hükümete ya da belli bir partiye yöneliktir. Türkiye ekonomisine ve Türkiye'nin bağımsızlığına yönelikt. Sizleri, emeğinizi, ekmeğinizi hedef alıyorlar.
AĞAÇ BAHANEYDİ: Maskelere aldanmayın.Gezi olayları dediler. Ağaç bahaneydi. Amaç bizi etkisiz hale getirmek. Bu sayede eski Türkiye’ye bir geri dönüş yapabilmek.
İDDİANAME HAZIRDI: Bir yıl önce 17 Aralık’ta oyunu görmeseydik 25 Aralık operasyonunu yapacaklardı. Başbakan, bakanlar nasıl alınacak, planı hazırdı. İddianameler o malum polislerce yazılmış, bekletiliyordu.
FAİLİ MEÇHUL VURGUSU: Gezi darbe girişimiydi, başaramadılar. 17-25 Aralık darbe girişimiydi ama biz sağlam durduk, işe yaramadı. İnlerine girdik ve giriyoruz. Eğitimden, hizmetten, himmetten bahseden yapının bir takım kirli cinayetlere, faili meçhul cinayetlere bulaştığını dahi bugünlerde görüyoruz. Daha fazlası da çıkıyor. Zincir bunu gösteriyor. Daha şaşırtıcı şeyler de duyacaksınız.
GÜNEYDEKİ ÜLKE: Paralel yapı hiçbir zaman yalnız hareket etmedi. Güneydeki sevdikleri ülke yönetimi bunları maşa olarak kullandı ve hâlâ kullanıyor. Muhalefet partileri eski Türkiye’nin aktörleri bu yapıya destek çıktılar. Bu yapıya destek verenler çıktı. Bu ihanet şebekesini çökertecek, hesabını soracağız.

Haberin Devamı

‘Silah ile hallolmaz’

Erdoğan konuşmasında çözüm süreci konusunda şunları söyledi: "Çözüm sürecini sokakla, dağ ile tehdit edenler artık Güneydoğu nezdindeki vatandaşlarımızdan itibar görmüyorlar. Derdin varsa parlamentodasın orada hallet. Dağ ile silah ile bu hallolmaz. Artık kuru tehditler, sabotajlar, kirli ittifaklar süreci rayından çıkaramaz. 6-7 Ekim olaylarında ellerine bulaşan kanı temizleyecekler. Ellerine bulaşan o kanın hesabını verecekler."

Haberin Devamı

Cameron'a sordum, orada yaygara var mı?

Erdoğan geçen hafta sonundaki konuşmasında Cumhurbaşkanlığı Sarayı'yla ilgili tartışmalara İngiltere'den örnek vermişti. Erdoğan, 1İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth'in resmi konutu olan Buckingham Sarayı'nın restorasyonuna 5 milyar Sterlin ayrıldığını söylemişti. Ancak Erdoğan'ın bahsettiği restorasyon ödeneği, Buckingham için değil, İngiliz Parlamentosu'na ev sahipliği yapan Westminster Sarayı için ayrılmıştı ve 5 değil 3 milyar Sterlin’di. Erdoğan dünkü konuşmasında İngiltere örneğini Westminster olarak düzeltirken, "Geçenlerde Cameron buradaydı. Orada yaygara var mı? O da ‘Yok, normal şeyler bunlar’ dedi" diye konuştu. BBC'de 20 Kasım'daki bir haberde, 1950'lerden bu yana tadilat görmeyen Wesminster Sarayı'na 3 milyar Sterlin harcanmasının 'israf' olduğu yorumu yapılmıştı. Restorasyonu savunanlar yıllık bakım maliyeti 30 milyon Sterlin'i bulan sarayın tadilat görmezse yıkıntıya dönüşeceğini söylüyor.

Haberin Devamı