Gazete Vatan Logo

‘Sarraf’ın uçağına dört bakan bindi’

‘Sarraf’ın uçağına dört bakan bindi’

ANKARA - CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, dün düzenlediği basın toplantısında, İstanbul’daki yolsuzluk soruşturması çerçevesinde tutuklananlar olduğunu belirterek, elde edilen deliller içerisinde ilginç bir delil daha olduğunu öne sürdü. Rıza Sarraf’ın uçağıyla daha önce bir bakanı Umre’ye götürdüğünü kamuoyunun bildiğini anlatan Tezcan, şu iddialarda bulundu:


Nereye gittiniz?

“Bu soruşturmada ortaya çıktı ki, Sarraf’ın uçağıyla gezen sadece bir bakan değil. Bildiğimiz bakanın dışında uçağın tüm uçuş kayıtları tespit edilmiş durumda; nerelere, hangi saatlerde gittiği, kimleri nerelere taşıdığı ve ne miktar yakıt kullandığına dair kayıtlar incelenmiştir. Görüyoruz ki Sarraf bu uçağı sanki Bakanlar Kurulu’na tahsis etmiş. Bildiğimiz bakanın dışında 3 bakan daha Sarraf’ın uçağıyla yurtdışına çeşitli seyahatlerde bulunmuş. Soruşturmayı kapatmak isteyenlere çağrı yapıyorum; her delili karartmak için her geçen gün yeni bir atım atılıyor. Bu bakanların hangi bakanlar olduğu bellidir. Bu bakanların ne zaman, nereye gittiği, Sarraf’ın uçağıyla nerelere gittikleri belidir. Başbakan’a soruyorum; bu bakanlar kimler? Açığa çıkmadan bu bakanları kendisi açıklasın. O bakanların kendilerine sesleniyorum; Sarraf’ın uçağıyla nereye gittiniz, ne yaptınız, o uçakta ne işiniz vardı? Bunlar ortaya çıkmadan siz açıklayın. Bunun gizli kalması mümkün değildir.”

Diş ağrısı hastanelik etti

Metris Cezaevi’nde 23 Ocak’ta şiddetli diş ağrısı çeken Rıza Sarraf, gece yarısı Okmeydanı Hastanesi’ne sevk edildi. Sarraf hastanede 1 saat kaldı.





Haberin Devamı