Gazete Vatan Logo

‘Sarıkaya bu hainliği yapanları açıklamalı’

Savcı Sarıkaya’nın soruşturmasında tutukluyken intihar eden Enver Arpalı’nın kardeşi: “Gidip onunla görüşeceğim”

‘Sarıkaya bu hainliği yapanları açıklamalı’

FETÖ’ye yönelik ifade veren Cumhuriyet Savcısı Ferhat Sarıkaya’nın, 2005’te Yüzüncü Yıl Üniversitesinde (YYÜ) yolsuzluk yapıldığı iddiasıyla yürüttüğü soruşturmada tutuklanan ve cezaevinde intihar ettiği ileri sürülen üniversitenin genel sekreteri Enver Arpalı’nın kardeşi Dursun Arpalı, Sarıkaya’nın meslekten geçici olarak uzaklaştırılmasıyla adaletin tecelli ettiğini söyledi.

Mimar Dursun Arpalı, Sarıkaya’nın, Pensilvanya’nın talimatıyla hazırladığı iddianameyle, ağabeyini suçsuz yere tutuklattığını anlatarak, “Sarıkaya görevden alındıktan sonra tekrar göreve iade edildiğinde ‘Beni bu göreve atayanların eline ve yüreğine sağlık’ demişti. Ben de şimdi diyorum ki açığa alanların eline ve yüreğine sağlık” diye konuştu. Arpalı şöyle konuştu:

‘Bu iş mi yani!’

“Bize bu hainliği yapanlar kimlerdir, açıklamasını isteyeceğiz. ‘Arpalı ailesi bizi bağışlasın, Allah rahmet etsin’ diyor. Bu iş mi yani. Burada Mehmet Saltan var, Yargıtay üyesiydi tutuklandı. Mustafa Uçkan vardı tutuklandı. Bunların tek başlarına yapacakları iş değildir. Bunların arkasında siyasi irade olmasa bunları yapamazlar. Nice içi yananlar var. Herkes cezasını çekmeli.

Haberin Devamı