Gazete Vatan Logo

‘Sana saçımız değil canımız feda kanka’

12 lise öğrencisi lösemi tedavisi gören ve saçı dökülen sınıf arkadaşları Kutay Gönültaş’a destek için saçlarını kazıttı.

‘Sana saçımız değil canımız feda kanka’

Zonguldak Eren Enerji Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri Bölümü 12’nci sınıf öğrencisi Kutay Gönültaş, 4 ay önce lösemi tanısıyla Kocaeli Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde tedavi görmeye başladı. Sınıf arkadaşları, ilik nakli bekleyen Gönültaş ve yakınlarını her gün arayarak destek olmaya çalıştı. 12 öğrenci, tedavi sürecinde saçı dökülen Gönültaş’a moral vermek için saçlarını ‘sıfıra’ kestirmeye karar verdi. Okul çıkışı berbere giden öğrenciler Yunus Emre Yüksel, Emirkan Adıyaman, Sait Cihan Çamlı, Dorukhan Fidan, Berk Kutay Güçlücan, Melih Güçlücan, Batuhan Otkay, Doğukan Korkmaz, Hasan Ay, Enes İnce, Mert Güner ve Enes Koymatoğlu saçlarını ‘sıfır numara’ kestirdi. Öğrenciler, ardından internet üzerinden görüntülü görüştükleri Kutay Gönültaş’a, “Sana saçımız değil canımız feda Kutay” diyerek moral verdi. Gönültaş, arkadaşlarının saçlarını kestirdiğini görünce duygulandı ve onlara teşekkür etti.

Büyük moral oldu
Hep birlikte saçlarını sıfıra vurduran liseli gençler, daha sonra hep birlikte internet üzerinden Kutay’a görüntülü selam söyledi. Kutay’ın arkadaşlarının bu davranışı karşısında büyük moral bulduğu gözlendi.

Haberin Devamı