Gazete Vatan Logo

'Rahatladım spekülasyonlar kalktı'

Önceki gün gözaltına alınan Göksel Gümüşdağ savcı Berk’e verdiği ifade sonrası dün serbest kaldı

FUTBOLDA şike soruşturması kapsamında gözaltına alınan Futbol Federasyonu Başkanvekili Göksel Gümüşdağ, savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı. Dün saat 13.30 sıralarında İstanbul Emniyeti’ndeki işlemlerin tamamlanmasının ardından Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne sevk edilen ve özel yetkili savcı Mehmet Berk’e yaklaşık 2 saat ifade verdikten sonra adliyeden ayrılan Gümüşdağ çıkışta gazetecilere şu açıklamayı yaptı:

“İSTANBUL BŞ ile Beşiktaş arasında oynanan Türkiye Kupası finaliyle ilgili bilgime başvurdular. Kulüpler Birliği Başkanvekili, kulüp başkanlığım, TFF Başkanlığı’na adaylığım, seçim sürecinde adaylığım ile ilgili bilgi alındı. Bunların hepsini çok açık ve net ilettik, bildirdik. Her ifademde gerek Beşiktaş, gerek diğer konularla ilgili şunu belirttim; İstanbul BŞ ve şahsım olarak, camiam olarak, hiç idari ve adli cezaya gerek kalmaksızın, en ufak bir emare olsa Türk futbolundan çekilmeye hazır olduğumu kayıtlara da geçtim. Savcıya da rica ettim. O da bu anlamda ‘Gidebilirsiniz’ diye talimat verdi.

GELİP burada ifade vermekten çok memnunum. Çünkü zaman zaman kamuoyunda da böyle bir spekülasyon oldu. Bu da beni çok rahatlatmış oldu. En azından kamu oyunda bu algıları silmiş oluruz.”

‘Aziz bey değil, tüm başkanlar soruldu’

Gümüşdağ “Aziz Yıldırım ve Serdal Adalı ile görüşmeleriniz mi soruldu?” sorusuna “Tek Aziz Bey ile değil, diğer kulüp başkanlarıyla ilgili de soru sormuş olabilirler. Bunun bir özel gizliliği var, bunu söyleyemem ama ağırlıklı 3-4 tane soru soruldu. Hepsini cevapladım” yanıtını verdi.

Haberin Devamı