Gazete Vatan Logo
Magazin ‘Platonik aşk bana göre değil’

‘Platonik aşk bana göre değil’

‘Kiraz Mevsimi’nde rol alan Nihal Işıksaçan, “Burcu’nun aşkı için yaptıklarını ben yapmazdım. Platonik aşk bana göre bir şey değil” diyor.

‘Platonik aşk bana göre değil’

Şu anki durumum 3 ay önce hayaldi

‘Kiraz Mevsimi’yle yıldızı parlayan genç oyuncu Nihal Işıksaçan, “Bu üç ay önce benim için bile hayaldi” diyor. Karakterini ise “Hem inatçı hem aşırı duygusal biri” diyor.

- Kiraz Mevsimi ile yollar nasıl kesişti?

Konservatuarın son senesiydi ve yoğun bir şekilde mezuniyet oyununa hazırlanıyordum. Dizinin senaryosu çok dinamikti, her çift kendi içinde birer başroldü aslında. Hikaye benim çok hoşuma gitti. Şanslıyım ki onlarda beni beğendiler ve çalışmaya başladık.

- Burcu biraz inatçı ve duygusal bir karakter gibi duruyor. Siz nasıl tanımlarsınız oynadığınız karakteri?

Burcu iyi niyetli, saf, biraz şımartılmış bir kız. Ama zengin olması onun insani değerlerini kaybettirmemiş... İstediğini eninde sonunda almak isteyen hem inatçı hem de aşırı duygusal kırılgan biri. Manevi olan her şey onun için önemli.

- Nihal ile kıyaslarsak Burcu ile benzerlikleri, ayrıldığı noktalar nedir?

Aslında ortak yönlerimiz var. Saflığı, iyi niyetli olması, arkadaşlığa önem vermesi, ailesine düşkün olması gibi özellikleri benziyor. Ama Burcu’nun aşkı için yaptıklarını sanırım ben yapamazdım. Platonik aşk pek bana göre bir şey değil, o kadar sabırlı olamayabilirdim.

Haberin Devamı

Vintage düşkünüyüm

- Oyunculuk sizin için nasıl bir kişisel deneyim? Normal hayatınıza ne katıyor?

Oyunculuk ucu bucağı olmayan bir deneyim ve kendiliğinden gelişen bir süreç. Aslında daha çok ben oyunculuğuma bir şeyler katmaya çalışıyorum. İnsanları gözlemleyebileceğiniz her yer oyunculuğunuza katkı yapar.

- İşine saygı duyduğunuz oyuncular kimler?

Saygı duyup beğendiğim çok isim var aslında ama Şener Şen ve Uğur Yücel benim için ayrı bir yere sahiptir. Melisa Sözen’i çok beğenirim.

- Stilinizi nasıl tanımlarsınız? Kıyafet tutkunuz var mı?

Ben oldum olası vintage kıyafetlere inanılmaz düşkünümdür. Küçükken hep annemin gardırobunu karıştırırdım. Naftalin kokulu çok gömlek giydim, hala da annemin kıyafetlerini severek giyerim. sanırım biraz nostaljik bir tipim.

- Çantamda ‘olmazsa olmaz’ dedikleriniz neler?

Çerez her türlü abur cubur. (Gülüyor) Her dişi gibi makyaj malzemelerim, parfümüm vs...

Haberin Devamı

Yeni jenerasyon azimli ve kararlı

- Sosyal medyayla aranız nasıl, ne sıklıkta kullanırsınız?

Aslında yeni bir sosyal medya kullanıcısıyım. Yeni yeni çözmeye çalışıyorum giderek de seviyorum ama her dakika girip bir şeyler yazmıyorum.

- Yeni jenerasyon oyuncuları nasıl görüyorsunuz?

Onlardan biri olarak kendimden örnek vermek istiyorum. Oyuncu olmaya karar verip konservatuara girdiğinizde aslında bu meslekte ilerleyeceğiniz, yolda karşılaşacağınız zorlukları da baştan kabullenmiş oluyorsunuz. Ben çok şanslıydım, okulu bitirir bitirmez güzel bir projede yer alabildim. Fakat herkes her zaman bu kadar şanslı olamayabiliyor. Mezun olup da uzun süre iş bulamayan arkadaşlarım var. Ama yeni jenerasyon azimli ve kararlı, kimse kolay kolay vazgeçmiyor.

- Hayal, hedef olarak niteleyebileceğimiz gelecek planlarınız arasında neler var hem oyunculuk açısından hem de kişisel açıdan...

Açıkcası şu an içinde bulunduğum durum bile benim için 3 ay önce hayaldi... Daha yolun çok başındayım. Yeniden tiyatro sahnesinde olmayı, o heyecanı yaşamayı çok istiyorum. Bir de güzel sinema filmi olursa ne mutlu bana...

Haberin Devamı

ÇANTAMDA OLMAZSA OLMAZLAR!

Bolca abur cubur. Her dişi gibi makyaj malzemelerim ve parfümüm.