Gazete Vatan Logo

‘Partiler kapatılmasın yöneticiye ceza verilsin’

‘Partiler kapatılmasın yöneticiye ceza verilsin’

AK Parti, CHP ve MHP yöneticileri, partilerin kapatılması yerine kapatmaya neden olacak partili gerçek kişilerin cezalandırılması tartışmalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

- AK Parti Sözcüsü Beşir Atalay: İlke olarak parti kapatmaya karşıyız. Ama suç işleyenler varsa, onlar cezasını görsün. Yani kuruma yüklenmesin o suçlar. Genel yaklaşımımız budur.

- AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın: Eğer bir parti yöneticisi bir suç işliyorsa, kanunları, anayasayı ihlal ediyorsa ilgili parti yöneticilerinin cezalandırılmasının daha doğru olduğu düşüncesindeyim.

- CHP Grup Başkanvekili Engin Altay: Partilerin kapatılmasına prensip olarak biz de karşıyız. Ama partiler siyasi partiler kanununu, anayasayı, benzeri hususları ihlal ederse elbette bunun da belli yaptırımları olabilmeli.

- MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural: Bir siyasi partinin terör örgütüyle ilişkisi, onun eylemlerini destekleyen odak haline gelip gelmediğine yargı karar verecek. Parti odak haline geldiği zaman dokunulmazlığı mı olacak?

Haberin Devamı