Gazete Vatan Logo

‘Oxford vardı da okumadık mı’ devrini bitiren fuar açıldı

IEFT Yurtdışı Eğitim Fuarı başladı

Yurtdışında eğitim almak isteyen gençlerin 10 yıldan bu yana yararlandığı IEFT Yurtdışı Eğitim Fuarı, İstanbul Hilton’da başladı. 25 ülkeden toplam 150 eğitim kurumunun katıldığı fuarda, Çin ve Bulgaristan’da ucuz eğitim imkanı tanıyan üniversiteler büyük ilgi gördü

Her yıl Ekim ve Mart aylarında birçok ülkeden üniversite ve kolejin katılımıyla düzenlenen IEFT Yurtdışı Eğitim Fuarları (International Education Fairs of Turkey) 10. yılına girdi. Önceki gün İstanbul Hilton Otel’de başlayan ve İstanbul’da bugün sona erecek fuara 25 ülkeden toplam 150 eğitim kurumu katıldı. Gençlere ABD, Avrupa ve Asya ülkelerinde cazip fiyatlarla ve burslarla lisans, yüksek lisans, doktara, dil okulları ve formasyon gibi eğitim programlarında okuma imkanları sunan fuarda, Çin, Bulgaristan ve Malezya gibi ülkelerin üniversiteleri de yoğun ilgi gördü.

Her yıl 100 bin genç gidiyor

Yılda 100 bin gencin yurtdışına giderek eğitim gördüğü ülkemizde, en az 10 bin kişiyi yönlendirdiği için fuarın önemi gittikçe artıyor. Fuarı düzenleyen IEFT Genel Koordinatörü Deniz Akar, katılımcıların yüzde 70’inin yurtdışındaki üniveriteler olduğunu kaydederek, kalan bölümün ise dil okulları, formasyon ve sertifika kursları olduğunu söyledi. Akar, İstanbul’dan sonra Bursa, İzmir, Ankara, Antalya ve Eskişehirede gideceklerini belirtti.

İngiltere ayağımıza geldi

Fuarda, aynı zamanda sponsor olan olan Oxford House Collage’in hem Türkiye’deki merkezi hem de yurtdışı eğitim bölümü büyük ilgi gördü. İngiltere’deki dil kurslarını aratmayan merkezi ile İstanbul Beyoğlu’nda eğitim veren Oxford House Collage’in standına gelen gençer, 10 kişilik sınıflarda İngiltere ve ABD’de uygulanan haftalık kayıt sistemi ile nasıl dil eğitimi alabileceklerini öğrendiler. Oxford House Collage’in Eğitim Danışmanı Gül Cesur, İngilizce’yi tıpkı İngiltere’de öğrenildiği gibi öğrettiklerini kaydederek, “Beyoğlu’ndaki merkezimizde başlangıçtan ileri dereceye kadar İngilizce eğitimi veriyoruz. 7’den 70’ye yılda 2 bin kişiye ileri derecede İngilizce öğretiyoruz.” dedi.

Oxford House Collage’in yurtdışı eğitim bölümüne gelen gençler de, istekleri dahilinde yurtdışında nasıl eğitim alabileceklerini öğrenme şansı buldu. Oxford House Collage Eğitim Danışmanlarından Alper Kayra, bu yıl 75 kişiyi yurtdışına gönderdiklerini söyleyerek şunları dedi:”Biz, Oxford House Collage’in yurtdışı eğitim bölümü olarak fuarda yer aldık. 6 ay önce kurulduk ve şu ana kadar 60 genci dil eğitimi için İngiltere’ye gönderdik. Bunun yanında 15 kişiyi de yine İngiltere ve ABD’deki üniversitelere gönderdik. Bazı öğrencileri ayrıca, Oxford Üniversitesi’nde nasıl okuyabilecekleri yönünde yönlendiriyoruz. Her yıl Türkiye’den en az 10 kişi Oxford Üniversitesi’ne gidip eğitim görüyor.”

Haberin Devamı