Gazete Vatan Logo

‘Osmanım’ı patlamayan bombalar kurtarmış!

‘Osmanım’ı patlamayan bombalar kurtarmış!

Cumhuriyet gazetesine bomba atmak ve Danıştay saldırısını azmettirmekle suçlanan Osman Yıldırım, beraat etmişti. Yıldırım’ın nasıl beraat ettiği gerekçeli kararla ortaya çıktı.

Ergenekon davasının hem sanığı, hem tanığı hem de gizli tanığı olan Danıştay saldırısının azmettiricisi olduğu iddia edilen ve Cumhuriyet Gazetesi’ne bomba atan, emniyet sorgusunda polislerin “Osmanım” diye hitap ettiği Osman Yıldırım ile ilgili gerekçeli kararda, “Aplarslan Arslan’a emir ve talimat verecek konumda değil” ifadeleri kullanıldı.

‘İnandırıcı delil yok’

Yıldırım’ın Danıştay saldırısı eylemini gerçekleştiren Alparslan Arslan’ı azmettirmekle suçlandığı anlatılan kararda, Yıldırım’ın Veli Küçük ve Muzaffer Tekin’e bağlı çalıştığı anlatılırken, “Tüm dosya kapsamı birlikte değerlendirildiğinde, suçun işlenmesi sırasında sanığın yardım ettiğine dair her türlü şüpheden uzak, mahkumiyetine yeterli, kesin ve inandırıcı delil elde edilememesi nedeni ile sanığın atılı suçları işlediğinin sabit olduğuna karar verilmiştir” denildi.

‘Atılan yer boştu’

Yıldırım’ı Cumhuriyet Gazetesi’ne bomba atması eyleminden ceza almaktan da bombaların patlamaması kurtardığı bilgisine gerekçeli kararda yer verildi. Mahkeme Yıldırım’a bomba atmaktan neden ceza vermediğini şu ifadelerle anlattı; “Cumhuriyet gazetesine atılan el bombalarının patlamaması ve atılan yerde kimsenin olmaması” nedeniyle suçun yasal unsurları oluşmadığı için ceza verilmediği.”

ŞU ANDA GİZLİ TANIK KORUMA PROGRAMINDA

Önce müebbet, sonra beraat

Cumhuriyet Gazetesi’ne bomba atan ve Danıştay saldırısının azmettiricisi olduğu iddia

edilen Osman Yıldırım daha önce Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmış ve Alparslan Arslan ile birlikte müebbet hapis cezası almıştı. Ancak mahkemeye dilekçe gönderen Yıldırım eylemeleri Ergenekon terör örgütünün talimatları ile yaptığını söyledi. Bombaları Veli Küçük ve Muzaffer Tekin’den aldığını iddia eden Yıldırım’ın bu beyanları üzerine ifadesi dönemin Ergenekon savcısı Zekeriya Öz tarafından tekrar alındı. Yargıtay Yıldırım’ın aldığı cezayı bozarak davanın Ergenekon davası ile birleştirilmesine karar verdi. Davalar birleşince Osman Yıldırım tanık olduğu bu dava da sanık olarak yargılanmaya başladı. Daha sonra ise “gizli tanık 9” olan tanığın Osman Yıldırım olduğu anlaşıldı. Yapılan yargılamada Osman Yıldırım Ergenekon davasında bombalama eyleminden beraat ederek, örgüt üyeliğinden 15 yıl ceza aldı. Ancak bu cezadan da Yıldırım’ı etkin pişmanlık yasası kurtardı. Tanık koruma programına alınan Yıldırım’ın yüzünün değiştirildiği iddia edilmişti.

Haberin Devamı