Gazete Vatan Logo

‘Organik’ büyüdü

Arenapark, her Pazar kurulan ‘organik’ pazarla ziyaretçi sayısını % 30, cirosunu % 14 artırdı. Pazar günleri ArenaPark’a 45 bin kişi gelirken organik pazarla bu sayı 55 bine çıktı.

ArenaPark Alışveriş ve Yaşam Merkezi, 13 Nisan’dan itibaren her Pazar ‘organik pazar’a ev sahipliği yapmaya başladı. Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği’nin danışmanlığında ve Küçükçekmece Belediyesi’nin ortaklığında kurulan organik pazarla Arenapark’’ın cirosu yüzde 14 artarken, ziyaretçi sayısındaki artış da yüzde 30’u buldu.

Mağazalar memnun

ArenaPark Alışveriş ve Yaşam Merkezi Genel Müdürü Muhsin Erkoç, organik pazar kurulmadan önce pazar günleri ArenaPark’ı 40-45 bin kişinin ziyaret ettiğini hatırlatarak, “Organik pazarın hizmet vermeye başladığı 13 Nisan’dan buyana pazarları günlük ziyaretçi sayımız 50-55 bini buluyor. Yıl sonuna kadar organik pazarın ciroya katkısının yüzde 20’yi bulmasını bekliyoruz” dedi.

Organik pazarın 2 bin metrekarelik bir alanda 200 tezgahla hizmet verdiğini söyleyen Erkoç, pazarda tamamı sertifikalı ve yüzde 100 ekolojik 1.000’in üzerinde ürünün satıldığını anlattı. Erkoç, “Pazara gelen ziyaretçilerimizin çoğu mağazalara da giriyor. Cirolarımızda geçen yılın ilk 4 ayına göre yüzde 32 artış var. AVM’deki mağazalar da organik pazardan çok memnun” diye konuştu.

Hastane ürünü de var kül suyu da!

MUHSİN Erkoç, organik pazarda satılan ürünlerle ilgili şunları söyledi: “Organik pazarda organik hastane çıkışı diye bir stand var. Burada anne, bebek, yaşlılar gibi birçok kesime yönelik ürün var. Çamaşır yıkamada hassas olanlar için kül suyu var. Belediye ekipleri sürekli denetim yapıyor.”

Hedef ayda 1 milyon ziyaretçi

2014’ÜN ilk 4 aylık rakamlarını da paylaşan Muhsin Erkoç şunları söyledi: “Geçen yılın aynı dönemine göre bu yıl ciromuz yüzde 32, kapı giriş sayımızsa yüzde 42 arttı. Alışveriş merkezimiz oturdu. Aylık ziyaretçi sayımız 530 binden 850 bine çıktı. Yıl sonunda 1 milyona ulaşmayı hedefliyoruz.”

Haberin Devamı