Gazete Vatan Logo
Magazin ‘Ömrümün en güzel gecesiydi’

‘Ömrümün en güzel gecesiydi’

Zülfü Livaneli, önceki gece Boğaz’ın eşsiz atmosferi eşliğinde 35 yıllık sanat hayatını kutladı. 12 sanatçının eşlik ettiği Livaneli: “Bu gece, yaşarken bir sanatçıya verilecek en anlamlı hediye. Böyle onurlandırılmak çok güzel.”

Beşiktaş Kültür Merkezi (BKM) tarafından organize edilen konser, aynı zamanda bir sanatçının yaşarken de değerinin bilindiğinin en güzel göstergesi oldu. 10 bin kişinin doldurduğu Kuruçeşme Arena’da sahne düzeninden ışığa, orkestradan ses sistemine kadar her şey mükemmeldi. Sadece seyirciler için değil... Gecenin yıldızı Zülfü Livaneli için de... Eserlerini 12 dev sanatçının sesi ve yorumuyla dinleyen Livaneli “Hayatımın en unutulmaz gecesiydi” diye başlıyor söze...

SIK SIK GÖZLERİM DOLDU
Bu özel organizasyon için tüm dostlarına gönülden teşekkür eden Livaneli duygularını şöyle dile getirdi: “Beni çok onurlandıran bir gece oldu. Bu kadarını beklemiyordum. BKM, 35’inci yılımı bir konserle kutlamak istediğini söylediğinde gururlanmıştım ama bu kadar çok sanatçının katılıp şarkılarımı söylemesi umulmadık bir hediye oldu. 35 yılın acı tatlı anıları, şarkıların yazılış süreçleri ve Türkiye’nin çalkantılı yılları gözümün önünden geçti. Sanatçı arkadaşlarımı izlerken bir anlamda kendi özel tarihimi tekrar yaşadım. Bu gece, yaşarken bir sanatçıya verilebilecek en büyük ve en anlamlı kutlamaydı. Kendi ülkemde, kendi halkım ve sanatçı arkadaşlarım tarafından böyle onurlandırılmak çok güzel. Ömrümün en güzel gecesini yaşadım. Sık sık gözlerim doldu. Eşim ve kızım da çok duygulandı. Herkese çok teşekkür ederim.”

‘TUTTUĞUM BALIKLARI BİLE DENİZE ATARDI’
Vatan yazarı Selahattin Duman da gecede bir konuşma yaptı. Duman, açılış konuşmasını yapan Yaşar Kemal’e takılmadan edemedi: “Bu gecede konuşmak çok zor. Yaşar Kemal bile ev ödevi yapmış altı sayfa. Şimdiye kadar onu hiç gözlüksüz görmemiştim. Sol gözün çok güzel abi. Beni ayrıca Sunay Akın’ın bayılttığı seyirciyi ayıltmam için çıkardılar. Gelelim Zülfü’ye... Bir gün Bodrum’da balık tutuyordum, o da gelip ‘tuttuklarını denize at’ diyordu ısrarla. Yani tam bir insan...”

İşte sen busun arkadaşım!
* Konserde sık sık gözleri dolan Livaneli, Sezen Aksu ’Yiğidim Aslanım’ şarkısını söylerken kendini tutamadı. Aksu “Ne bir haram yedim ne cana kıydım” mısrasının ardından “İşte sen busun arkadaşım” deyince sanatçı gözyaşlarına hakim olamadı.

* Konser, Livaneli’nin yakın dostu Yaşar Kemal’in açılış konuşmasıyla başladı. Livaneli’yi anlatmak için hazırlıklıydı usta yazar... Yaşar Kemal, 6 sayfalık konuşmasını “Artık Zülfü türkü söyleyecek, beste yapacak. Bunu kimse Zülfü’nün elinden alamayacak. Zülfü bile...” diyerek noktaladı. Sunay Akın da hikayeleriyle geceye renk kattı.

* Erzincan’dan Çukurova’ya İzmir’den Ankara’ya tüm Türkiye’den gelenler vardı konserde... Tam bir mozaik. Jübilesini yapan sanatçıya hayranları da sitemde bulundu: “Bizi müziğinizden mahrum bırakmayın...”

Haberin Devamı