Gazete Vatan Logo

'Ölürsek beraber ölelim' dediler. Aynı anda ameliyat masasına yattılar

45 yıllık evli Kandemiroğlu çiftine aynı gün anjiyo yapıldı. Doktorlar her ikisi için de ameliyat kararı aldı. Karı-kocanın tek şartı vardı: "Biz 45 yıldır hiç ayrılmadık. İkimizi de aynı gün ameliyat edin"

Ayşe ve Zeki Kandemiroğlu, 45 yıl önce Yalova'da birbirlerine aşık oldular ve evlendiler. 45 yıl aynı yastığa baş koyan Kandemiroğlu çiftinin bu mutlu evliliğinden iki erkek çocukları oldu. 70 yaşındaki Ayşe Kandemiroğlu ile 72 yaşındaki Zeki Kandemiroğlu'na 8 yıl önce kalp rahatsızlığı teşhisi konuldu. Zeki Kandemiroğlu'na stend takıldı. Ancak, yıllar sonra kalp rahatsızlıkları iyiden iyiye ilerleyen Kandemiroğlu çifti soluğu istanbul Acıbadem Hastanesi'nde aldı. ikisine aynı gün arka arkaya anjiyo yapıldı. 15 kişinin bulunduğu salonda sadece ikisine acilen by-pass ameliyatı yapılmasına karar verildi. Bundan sonrasını ameliyatı gerçekleştiren Doç. Dr. Cem Alhan anlatıyor:

Üç damar tıkalı
"20 yıllık meslek hayatımda ilk kez böyle bir olayı yaşadım. Hasta çiftimiz aynı gün ameliyat olmak istediklerini söyledi. Beyefendi 'önce ben gireyim' dedi. Ameliyatları peş peşe gerçekleştirdik. Zeki Bey'in de Ayşe Hanım'ın da 3 damarı tıkalıydı. 3 damarı da değiştirdik. Aynı anda ameliyat kararının alınması ilginçti. Biz alışkınız ama psikolojik olarak açıkçası tedirgin olduk. İki hastadan birinin başına birşey gelse, öbürünün şahit olması, birbirlerini sürekli kontrol etmesi açıkçası başta bizi tedirgin etti."

Ameliyatları başarılı geçen çiftin mutlulukları yüzlerinden okunuyordu. 45 yıl önce kocasının mavi gözlerine vurulduğunu söyleyen Ayşe Kandemiroğlu hâlâ utangaç bir tavırla, "Biz hiç ayrılmadık. Ölsek de birlikte ölelim diye düşündük. Doktor hemen olmamız gerektiğini söyledi. Eşimin durumu daha ağırdı. Yürüyemiyordu. Başka çaremiz yoktu. Çocuklarımız da bizi hiç yalnız bırakmadı. Yine elele buradan birlikte çıkacağız" dedi.

Haberin Devamı