Gazete Vatan Logo

‘Öldürdüm ama tecavüz etmedim’

Sarai Siera’yı öldürmekten tutuklanan Ziya Tasalı hakim karşısına çıktı

Sarai Siera’nın katil zanlısı “Laz Ziya” lakaplı Ziya Tasalı ilk duruşmada “Sadece öpmek istedim. Kesinlikle tecavüz etmedim” dedi.

ABD’li fotoğrafçı Sarai Siera’yı öldürmekten tutuklanan Ziya Tasalı hakim karşısına çıktı. Tasalı cinayeti şöyle anlattı: “Pazartesi ya da Salı günüydü. Tiner kullanmıştım. Surların dibinde oturuyordum. Maktuleyi raylarda gezinirken gördüm. Beni görmedi. 1 metre kadar yanıma gelmişti. Üzerinde atlet gibi bir şey vardı, yarı çıplaktı. Kalkıp öpmek istediğimde elindeki telefonla burnumun üstüne vurdu. İttim yere düştü. Onu yerden kaldırmak istedim ancak o bana yerden aldığı taşla vurdu. Ben de bacaklarından tutup kaldığım surdaki yere sürükledim. Bilmediğim bir dille bir şeyler söylüyordu ben de yüzümdeki kanı gösterdim. Bu sırada cinsel organıma tekme attı. Vurunca pantolonumu indirdim, bu sırada kuru sıkı tabancam yere düştü. Alırken baktığımda silahı gören maktule de kendi pantolonunu ayak bileklerine kadar indirmişti. Bu sırada yeniden taşla suratıma vurunca kendimi kaybettim. Yerden taş alıp bir kez vurduğumu hatırlıyorum. Ancak neresine vurduğumu bilmiyorum. Ama tecavüz olayı kesinlikle olmadı.”

Mahkeme Başkanı Tevfik Güngören’in ekspertiz raporunda sanığa ait genotip özellikleriyle maktule Sierra’nın şalında, pantolonunun cebinde, sutyeninde, battaniyede bulunan sperm örneklerinin uyumlu olduğunu hatırlatması üzerine, “Boşalmış olabilirim cinsel saldırıda bulunmadım” diye konuştu.

İki avukat savundu

Ziya Tasalı kimlik tespiti sırasında “Hırsızlık ve ruhsatsız silah suçlarından sabıkalarım var” dedi. Ziya Tasalı’nın avukatı Merve Gürkan müvekkilinin samimi şekilde olayı anlattığını, amacının öldürmek ya da tecavüz etmek olmadığını söyledi. Tasalı’nın diğer avukatı S.Şamil Küçükoğlu da müvekkilinin olayın sonuçlarını algılayabilecek durumda olmadığını belirterek akli dengesinin yerinde olup olmadığının incelenmesini talep etti.

Mağaraya niye çektin!

Davaya müdahil olan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın avukatı Nur Yılmazlar ise, “Sanık sadece öpmek isteseydi maktuleyi mağara gibi yere çekmezdi. Kimsenin görmeyeceği bir yere çekmesi cinsel saldırı niyetini gösteriyor” dedi. Bu talebi kabul eden mahkeme heyeti, Ziya Tasalı’nın olay anında ve halen akli dengesinin yerinde olup olmadığının tespiti için Adli Tıp Kurumu’na gönderilmesine karar verdi. Ailenin avukatı Ceren Şarman ise “Sanık soğukkanlıydı ve daha önceki ifadelerine benzer ifade verdi. Suçunu ikrar etti. Aile mektubunda öncellikle dini inançları doğrultusunda sanığı bağışladığını ifade etmişti. Ancak bu şikâyetlerini geri aldıkları anlamına kesinlikle gelmemektedir. Aile bu davanın sonuna kadar takipçi olmaya kararlıdır” dedi.

‘Yaptığının farkındaydı’

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun avukatı Gökçesu Özgül ise “Sanığın hiç pişman olduğuna dair bir şey gözlemlemedim. O yaptığının gayet farkında. Biraz Sarai Sierra’ya da suç yüklemek adına, ‘o beni itti o yüzden vurdum’ dedi. Bunları yaparken de çok bilinçli olduğunu düşünüyorum” dedi.

Haberin Devamı