Gazete Vatan Logo

‘Okul açmak isteyene izin vermeye hazırız’

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Kürtçe eğitim veren okullarla ilgili isteyen prosedürleri yerine getirme suretiyle ana dilde eğitim yapabileceğini söyledi ve “Okul açmak isteyenlere biz izin vermeye hazırız” dedi. Van’da temaslarda bulunan Bakan Bozdağ, ‘Kürtçe eğitim veren okullar’la ilgili sorular üzerine şunları söyledi:

‘Bu bir kara propaganda’

“Bölgemizde meydana gelen okul iddiaları, yasanın ön gördüğü şekilde izinler alınmak suretiyle açılmış okullar değil. Devlet; ’izinlerinizi alın, şartları yerine getirin biz yardımcı olalım, okulu açın’ diyor. Bildiğim kadarıyla ne Van Valiliği, ne Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ne diğer yerlerde okul açma talebi, müracaat yok. Yani getiriyor birileri tabelayı çakıyor ve ’Burası okul’ diyor. Böyle olmaz. Hükümet yasayı çıkarmış, altyapıyı oluşturmuş. Bundan istifade etmek istemiyor birileri. Fiili durum yaratmak suretiyle kanuna aykırı bir takım eylemler yaparak, Türkiye’de böyle bir sorun varmış gibi algı yaratıyorlar. Bu bir kara propagandadır. Van’da bakkal açmak için bile esnaf odasına kayıtlı olmak gerekiyor. İzinler alınırsa kurallara uyulursa herhangi bir engel yoktur. Türkiye’de böyle bir sorun yoktur, böyle bir sorun varmış gibi çabalayanlar beyhude uğraşıyorlar. Okul açmak isteyenlere biz izin vermeye hazırız.”

Haberin Devamı

Bozdağ ’çözüm süreci’nin 62’nci Cumhuriyet Hükümeti’nin programında yer alan çok önemli bir proje olduğunu söyledi ve Başbakanımız bundan sonra kendi başkanlığındaki heyet eliyle süreci yürütecektir. Önümüzdeki günlerde bu konuda yeni değerlendirmeler kamuoyuyla paylaşılacaktır” diye konuştu.

Güç kavgasına geçit verilmez

Bozdağ, yargı tartışmaları konusunda da “Bugün birileri hükümetimizle kavgasını yargı üzerinden yapmak istiyor. Yargı üzerinden bir güç kavgası yapılmasına milletimiz asla geçit vermez” dedi.