Gazete Vatan Logo

‘O terörist değil doktor olacak!’

‘O terörist değil doktor olacak!’

PKK’ya katılan Feramus’un geri dönmesi için açlık grevi başlatan Ulağ ailesi, VATAN’a konuştu.

55 yaşındaki Fidan Ulağ, PKK’yı katılan oğlu Feramus Ulağ’ın dönmesi için Tunceli’de Seyit Rıza heykelinin önünde başlattığı eylemine dün de devam etti.
Yedi çocuk annesi Fidan Ulağ, böbrek hastası olduğu için önce diyalize girdi, ardından da eylem yerine geldi. Altı çocuğu da onu bu eyleminde yalnız bırakmadı. Van 100’üncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi 3’üncü sınıfta okurken PKK’nın dağ kadrosuna katılan 19 yaşındaki Feramus Ulağ’ın geri dönmesini isteyen abisi Müjdat Ulağ, zor şartlara rağmen kardeşlerinin tamamının üniversite okuttuğunu söyledi. Ulağ, kardeşi Feramus’un 1 Aralık 2014 tarihinde ortadan kaybolduğunu, onu aramak için annesi ile birlikte Van’a gittiklerini ve burada kardeşlerinin PKK’nın dağ kadrosuna katıldığını öğrendiklerini anlattı.
‘Kardeşim sakin ve saf...’
Ağabey Müjdat Ulağ kardeşinin son dere sakin ve saf bir çocuk olduğunu söyleyerek sözlerine şöyle devam etti: “Kardeşimin hayali kardiyolog olmaktı. Okumak için diğer kardeşlerime elimden geldiği kadar destek veriyorum. Kardeşimin iyi bir doktor olmasını engellediler.”
Kardeşlerin hepsi üniversiteli
Antalya Anadolu Lisesi’nde okuduktan sonra tıp fakültesini kazanarak Van’a gelen Feramus’un kardeşleri de eğitim konusunda birbirleriyle yarışıyor. Ulağ kardeşlerin hepsi de zor şartlara rağmen üniversite eğitimlerini başarılı bir şekilde sürdürüyor. Üstelik iyi ve iyi bölümlerde okuyorlar.
‘Oğlum gelene kadar buradayım...’
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi 3. sınıfta öğrencisi olan oğlu Feramuz’un kandırıldığını öne süren anne Fidan Ulağ, Tunceli’de Seyit Rıza Heykeli’nin önünde çocuklarıyla başlattığı açlık grevini sürdürüyor. “Oğlumu istiyorum” yazılı döviz taşıyan 55 yaşındaki diyaliz hastası anne, yaşadıklarını anlattı: “Oğlumdan 1 Aralık’tan bu yana haber alamadım. Alıp götürmüşler çocuğumu, Irak’a mı nereye götürmüşler bilmiyorum. Van ve Diyarbakır’a gittik. Görüştük ama sonuç alamadık. Büyük çocuğum Irak’a gitti, orada da oğlumla görüştürmediler, geri geldi. Ben artık bu yola başvurdum. Oğlumu istiyorum. Ben ne sıkıntılarla okuttum, ne hayallerle, ne umutlarla üniversiteye gönderdim. Umutlarımı elimden aldılar. Oğlumun geleceğini elinden aldılar. Oğlumu istiyorum. Bana göndersinler. Ben diyaliz hastayım, diyalize gidip gelip burada kalacağım, burada yatacağım, oğlum gelmeden eve gitmeyeceğim...”

Haberin Devamı